Telekom od dnešného dňa predstavil možnosť pripojenia sa na palube lietadla. Až do volieb je pre vás zadarmo.

Internet na plaube lietadla cez aplikáciu Telekom

Internet na plaube lietadla cez aplikáciu Telekom

Stačí na to byť na palube niektorej z leteckej spoločnosti Lufthansa Goup (aktuálne lety Austrian, Eurowings, Lufthansa) a byť nad krajinou v rámci Europskej únie. Do 29. februára môžete úplne zadarmo používať najnižší spôsob pripojenia (Surf). Platí to pre všetkých zákazníkov Telekomu s mesačným programom (teda nie Easy ale áno pre fixné služby ako je napr. Magio televízia). Dátové či časové obmedzenie sa v tomto prípade neuplatňuje, pripojenie má byť k dispozícii na všetkých letoch v rámci skupiny a Európy a ide o iné pripojenie ako ste si možno vyskúšali doteraz. Prostredníctvom Wi-Fi pripojenia funguje až do rýchlosti 600 kbps, čo postačuje na bežnú komunikáciu či surfovanie po webe. Nie je to ale na sledovanie YouTube.

Pripojenie je dostupné počas celého letu okrem štartu a pristávania. Zatiaľ nie je jasné, čo bude platiť po 29.2. 2020, ale je pravda, že Telekom a Lufthansa majú naozaj úzku spoluprácu a ceny budú pre zákazníkov Telekomu lepšie ako pre iných. Interent sa tak jednoznačne sťahuje už aj na palubu lietadiel. Viac informácií o službe Internet v lietadle Beta nájdete na stránke telekom.sk/internet-v-lietadle

Reálne to funguje tak, že mobilnú aplikáciu Telekom treba spustiť ešte doma. Aplikácia preverí, čo máte na to nárok a pripraví sa na pripojenie. K dispozícii budete mať pripojenie na dve zariadenia. Nevyhnutnou podmienkou je práve mobilná aplikáciu Telekom a jej najnovšia verzia. Iný spôsob bezplatného prístupu aktuálne neexistuje.

My tento spôsob pripojenia vyskúšame už 13. decembra pri našom lete so spoločnosťou Austrian na ceste do Varšavy. O výsledkoch vás budeme informovať.  Zatiaľ to ale vyzerá na pekný Mikulášsky darček.

Mikuláš v Telekome

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.