Spoločnosť zastáva vysoké štandardy v kvalite produktov a hlavne si stráži presne načasované aktualizácie.

Bez ohľadu na to, čo si myslíte o spoločnosti Apple alebo jej produktoch, nemožno poprieť, že dlhodobo nastavuje vysoké štandardy, pokiaľ ide o aktualizácie. Svojim záberom a rýchlosťou by sa mohol inšpirovať nejeden výrobca Android zariadení.

Od spustenia aktualizácie na iOS 12 ubehli dva týždne a nová verzia systému už počas prvých dvoch dňoch bola nainštalovaná v 10,4 % zariadení s jabĺčkom. Toto číslo síce výrazne kleslo oproti aktualizácii na iOS 11 (15,91 %). Je pravdou, že ani Apple už nie je 100 % a o niečo pomalší prechod na iOS 12 je pravdepodobne spôsobený skúsenosťami s početnými chybami z predošlých verzií OS.

Pri dvojtýždňovom aktualizačnom horizonte bolo v prípade iOS 11 aktualizovaných 38,5 % zariadení iPhone a iPad. Najnovšie informácie odhaľujú, že iOS 12 je na tom podstatne lepšie a aktuálne sa blíži k 50 % podielu, presnejšie 46,57 %. Je to skoro rovnaká hodnota, ako aktualizácia iOS z roku 2016. Vtedy sa nová verzia OS za rovnaké časové obdobie objavila až na 48,16 % zariadení.

Vyzerá to tak, že nová verzia iOS 12 priniesla očakávané vylepšenia výkonu a preto sa veľa používateľov rozhodlo svoje zariadenia aktualizovať v pomerne krátkom období. Aktualizácia na iOS 12 sa dokonca dostala aj na iPhone 5s z roku 2013. V tomto smere môžu majitelia starších Androidov iba závidieť príkladnú starostlivosť zo strany Applu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

iPhone XS Max: Veľký displej pre náročných (RECENZIA)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.