V teste zaostal o necelých 30 sekúnd.

iPhone 11 a 11 Pro využívajú nový procesor A13 Bionic, ktorý ponúka o 20% vyšší výkon ako jeho predchodca. Tento nárast výkonu sa však v niektorých scenároch reálneho používania telefónu neprejaví.

Príkladom je obľúbený test spúšťania aplikácií, pomocou ktorého sa používatelia snažia porovnať telefóny v iných podmienkach, ako sú syntetické výpočtové testy. Spúšťanie aplikácií môže z určitého hľadiska priniesť praktickejší pohľad na rýchlosť telefónu, avšak v prípade tohto testu to nie je iba o rýchlosti procesora – do úvahy sa berie veľkosť operačnej pamäte, úložiska a tiež aj optimalizácia operačného systému a ďalšie premenné.

YouTube kanál EverythingApplePro porovnal v teste spúšťania aplikácií tri generácie iPhonov. Nie je prekvapením, že iPhone X skončil na poslednom mieste s celkovým časom 7:27. Víťazom sa však nestal iPhone 11 Pro, ale minuloročný iPhone XS s časom 5:21. Tohtoročná novinka dosiahla čas 5:49, čo je takmer o 30 sekúnd horší výsledok ako XS.

Nakoľko majú iPhone XS a iPhone 11 Pro rovnakú kapacitu operačnej pamäte, 4 GB, dôvodom horšieho výsledku bude pravdepodobne optimalizácia systému iOS 13. Achillovou pätou by mohla byť nová aplikácia Fotoaparát, ktorá je v prípade iPhonu 11 náročnejšia na operačnú pamäť.

Uvidíme, ako obstojí iPhone 11 Pro v rovnakom teste po aktualizácii na verziu iOS 13.1, ktorá bude k dispozícii na stiahnutie v utorok 24. 9. 2019. Samotný test si môžete pozrieť v tomto videu:

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Nové iPhony sú oddnes oficiálne v predaji – aj na Slovensku! (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit