YouTube kanál Mrwhosetheboss si zobral na mušku tohtoročné jablčné novinky a v reálnom záťažovom teste sa zameral na výdrž batérií.

Hneď v úvode je dôležité poznamenať, že Apple tento rok zväčšil batérie vo všetkých nových iPhonoch, ktoré ponúkajú reálne dlhšiu výdrž na jedno nabitie, no mierne sa to podpísalo aj na rozmeroch + hmotnosti zariadení.

Ako je už z nadpisu jasné, iPhone 13 Pro Max v tomto záťažovom teste exceloval, no ani ostatné modely zo série 13 sa nemajú začo hanbiť, práve naopak. Dôležité je, že nejde o nejaký „laboratórny“ test, ale o celkom reálne zaťaženie zariadení v rámci rôznych pracovných činností, hrania hier, sledovania YouTube videí a pod.

iPhone 13 Pro Max v tomto smere prekonal všetky telefóny, ktoré YouTube kanál Mrwhosetheboss kedy testoval – v záťažovom teste dosiahol 9 hodín a 52 minút nepretržitého používania, čo je rekordný čas.

Ani ostatné verzie zo série 13 na tom nie sú zle

iPhone 13 mini s 5,4“ displejom dosiahol v teste výdrž 6 hodín a 26 minút, pričom minuloročný iPhone 12 mini prekonal o viac ako pol hodinu. 6,1“ iPhone 13 vydržal v rovnakom teste 7 hodín a 45 minút, čo je o takmer dve hodiny viac ako porovnateľný model predchádzajúcej generácie.

iPhone 13 Pro dosiahol v tomto teste výdrž 8 hodín a 17 minút nepretržitého používania, no a iPhone 13 Pro Max takmer 10 hodín. Dodajme, že za skvelými výsledkami (nie len) pro modelov stoja okrem väčších batérií aj ProMotion displeje s variabilnou obnovovacou frekvenciou (iba iPhone 13 Pro / Max) a perfektný manažment energie, ktorý má na starosti nová čipová zostava Apple A15 Bionic.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE