Vianočná nákupná horúčka je v plnom prúde, premýšľali ste nad kúpou nového iPhone 15?

Tak ako každý rok, predaje smartfónov stúpajú najmä v predvianočnom období. Silným obdobím na predaje smartfónov sú Vianoce aj pre spoločnosť Apple, ktorá len nedávno predstavila modelový rad iPhone 15. V tomto rade sa objavili hneď štyri smartfóny, pričom každý disponuje niečím špecifickým, čím osloví svojich zákazníkov. Ktorý model je teda ideálny pre vás prípadne vašich známych?

iPhone 15 v kompaktnej či väčšej verzii

Ako je to už zvykom, smartfóny od spoločnosti Apple sa delia na také dve podskupiny, základný model a Pro verzia. Ďalej sa už rozprávame len o veľkosti telefónu a rovnako je to aj v sérii iPhone 15. Zatiaľ čo základný model série prichádza s kompaktnejším 6,1″ displejom, tak v predaji sa nachádza aj model iPhone 15 Plus, ktorý je jeho väčším súrodencom s veľkosťou uhlopriečky displeja 6,7″.

Oba modely disponujú čipom A16 Bionic, ktorý možno poznať už z minuloročného iPhone 14 Pro (Max). O výkon sa však nemusíte báť, keďže aj pri základnej verzii tohtoročného iPhonu narazíte na prémiové súčasti. Čo je však tento rok obrovským lákadlom pre fanúšikov smartfónov a najmä mobilnej fotografie, je 48 Mpx širokouhlý snímač fotoaparátu aj pre tieto modely. Ako iPhone 15, tak aj jeho Plus verzia sú teda takou menšou kópiou minuloročného iPhone 14 Pro (Max), čo však ničomu neprekáža.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Hlavnou zmenou medzi týmito modelmi je totiž USB-C konektor, ktorý po dlhých rokoch nahradil konektor lightning. Ak by ste sa teda rozhodli pre kúpu nového iPhonu, už nemusíte premýšľať nad rôznymi káblami, ktoré si so sebou musíte zbaliť napríklad na dovolenku. Štandard USB-C je taký univerzálny, že z neho budú profitovať aj vaše slúchadlá, tablet či dokonca laptop.

Základný model iPhone 15 je vhodný pre používateľov, ktorí radi siahnu po menšom, no stále kvalitnom telefóne. Okrem atraktívneho spracovania v pestrých farbách priláka na množstvo súčastí a využijú ho ako študenti, tak aj bežní používatelia s vyššími nárokmi. Ak by ste predsa radšej siahli po väčšom telefóne, tak je k dispozícii samozrejme aj model s označením iPhone 15 Plus.

iPhone 15 Pro (Max) pre náročnejších

Titánový rámik, USB-C konektor, čip Apple A17 Pro a mnoho ďalšieho. Aj takto vyzerá nový iPhone 15 Pro, resp. jeho väčší súrodenec Pro Max. Tento model je určený už skôr pre náročnejších používateľov, ktorí budú vedieť využiť jeho plný potenciál. Konštrukcia telefónu je vďaka už spomínanému titánovému rámčeku luxusná, nie je to však jediným lákadlom telefónu.

Nový iPhone 15 Pro určite ocenia nadšenci do mobilnej fotografie, nakoľko disponuje 48 Mpx hlavným snímačom fotoaparátu. Telefón je schopný až 3x optického zoomu. iPhone 15 Pro Max naopak umožní optické priblíženie až 5x. Rozdiel medzi telefónmi je aj v kapacite batérie, čo zasa tak veľmi nepocítite.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Veľkostné rozdiely medzi iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max sú rovnaké ako v prípade základného modelu a jeho Plus verzie. Model iPhone 15 Pro teda disponuje 6,1″ displejom a iPhone 15 Pro Max zasa 6,7″ displejom.

Kúpa nového smartfónu zo série iPhone 15 pod vianočný stromček je určite dobrým nápadom pre každého, kto chce svojich blízkych obdarovať kvalitným zariadením, ktoré vydrží ešte dlhú dobu bez potreby jeho výmeny za novší model.

Zdroj: vlastný

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.