Nové iPhony sme si boli pozrieť v obchode iStores.

Najnovšia generácia iPhonov je od 22. septembra 2023 v predaji v mnohých krajinách na celom svete vrátane Slovenska. My sme sa boli pozrieť na novinky v obchode iStores a pripravili sme pre vás aj krátke video, v ktorom rekapitulujeme naše prvé dojmy.

iPhone 15 Pro (Max) prináša viac zmien, ako sa na prvý pohľad zdá

Najväčším lákadlom sú tradične modely iPhone 15 Pro (Max), ktoré ponúkajú úplne nový titánový bočný rámik. Na dotyk to pôsobí príjemne, nakoľko sú hrany tohto rámika mierne zaoblené. iPhony sú vďaka titánu aj o niečo ľahšie a hoci si poviete, že je to iba pár gramov, v ruke ten rozdiel okamžite pocítite.

Nové iPhony 15 Pro (Max) majú aj tenšie rámiky okolo displeja, čo takisto vzbudzuje dojem, že držíte v ruke novší iPhone v porovnaní s predchodcami. A samozrejme, hlavným lákadlom je USB-C port, vďaka ktorému môžete iPhone nabíjať tým istým káblom, ako ostatné zariadenia vo vašej domácnosti s USB-C portom.

iPhone 15 Pro Max už v redakcii testujeme (za zapožičanie ďakujeme operátorovi Telekom) a môžeme potvrdiť, že nový iPhone si výborne rozumie aj s bezdrôtovým USB-C mikrofónom, ktorý sme pred rokom kúpili do redakcie pre účely tvorby videa s Android smartfónmi. Svet rozhrania USB-C prináša nové možnosti a práve ich spoznávanie bude jedným z hlavných bodov recenzovania nových iPhonov.

iPhone 15 (Pro)Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro
iPhone 15 (Pro)Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro

iPhone 15 (Plus) sú lepšou voľbou ako minuloročná generácia  

Pozitívne prvé dojmy máme aj zo základných modelov iPhone 15 (Plus). Minuloročné modely boli skôr sklamaním, nakoľko v porovnaní s iPhonom 13 priniesli minimum zmien a zlepšení. Avšak iPhone 15 (Plus) je na tom lepšie. Má lepší a jasnejší displej ako predchodca, výkonnejší procesor a tiež aj lepší fotoaparát. A samozrejmosťou je USB-C port.

Novinkou je aj Dynamic Island, takže iPhone 15 (Plus) predstavuje slušne vybavený iPhone novej generácie pre všetkých, ktorí chcú ušetriť, alebo nevyžadujú najnovšie technológie, ktoré nájdete v modeloch iPhone 15 Pro.

iPhone 15 (Pro)Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15
iPhone 15 (Pro)Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15 a staršie generácie

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit