Ak ešte nie ste unavení z množstva únikov okolo nadchádzajúceho radu iPhone 15, máme pre vás ďalšiu várku.

Najnovšia fáma týkajúca sa radu iPhone 15, ktorý bude predstavený v prvej polovici septembra, sa týka grafického čipu a pamäte RAM. Informuje o tom portál Cultofmac.com.

Jeho redaktori tvrdia, že pripravovaný čip Apple A17 Bionic vyrábaný 3 nm výrobným procesom by mohol mať šesťjadrový procesor a rovnako šesť jadier grafického čipu (GPU). Pre porovnanie, A16 Bionic v iPhone 15 Pro používa päťjadrový GPU. V prípade procesora však Apple podľa niektorých zdrojov zvýši taktovaciu frekvenciu z 3,46 GHz na možno až 3,7 GHz u jadier zameraných na výkon.

V kombinácii s ďalšími vylepšeniami príslušnej architektúry by mal čipset A17 Bionic priniesť asi 15 až 20 nárast výkonu procesora, pochopiteľne, bez zvýšenia energetickej náročnosti, čo je mimoriadne podstatné

Z použitého čipsetu vyplýva, že A17 Bionic zrejme bude dodávaný so 6 GB LPDDR5 pamäte RAM. Séria iPhone 14 Pro sa tiež dodáva s rovnakou 6 GB RAM, takže tu by nedošlo k zmene. Hovorilo sa síce o možnosti použitia 8 GB RAM, ale je to menej pravdepodobné.

Dôležitou doplňujúcou informáciou je fakt, že A17 Bionic bude určený výhradne pre iPhony Apple 15 Pro a Pro Max. Bežný iPhone 15 a iPhone 15 Plus budú namiesto toho používať minuloročný A16 Bionic. Podobná situácia nastala aj vlani, keď prvýkrát v histórii dostali najnovší čip len Pro modely.

Zdroj: Cultofmac.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.