Nie všetky sú založené na logickom základe.

Apple sa pripravuje na uvedenie série iPhone 16, ktorá bude na trh uvedená už v septembri. Pred pár dňami sa dokonca objavili nové správy o lacnejšom modeli iPhone SE 4, ktorý má prísť s výraznými dizajnovými zmenami. Pomerne zaujímavým sa však javí model SLIM, ktorý má síce patriť až do série iPhone 17, avšak už teraz vzbudzuje značný záujem verejnosti, pretože má byť ešte drahší ako verzia Pro Max

Apple okrem toho vraj zvažuje ukončenie produkcie modelov PLUS, ktoré má vraj nahradiť práve drahšia verzia iPhone SLIM, ktorá má byť na pomery iPhonov extrémne tenká. K tejto problematike sa vyjadril aj analytik Ming-Chi Kuo, ktorý tvrdí, že model Plus v súčasnosti tvorí len asi 5 % až 10 % dodávok iPhonov, a to je dôvod, prečo Apple plánuje ukončenie produkcie týchto telefónov.

Séria únikov naznačuje, že iPhone 17 Slim bude vybavený 6,6 palcovým displejom s rozlíšením 1260 × 2740 pixelov. Do výbavy sa dostane aj čipset A19, pričom modely iPhone 17 Pro budú využívať verziu A19 Pro. SLIM model bude mať Dynamic Island zo súčasných iPhonov, ako aj titánový rám s nižším percentom titánu v porovnaní s iPhone 17 Pro a iPhone 17 Pro Max.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Najtenší iPhone 17 SLIM má byť vybavený vlastným 5G čipom spoločnosti Apple, avšak veľkým prekvapením je iba jeden hlavný fotoaparát. V tejto súvislosti Kuo zdôrazňuje, že Apple bude pri iPhone 17 SLIM klásť dôraz na inovatívny dizajn namiesto toho, aby sa sústredil na prekonávanie hardvérových špecifikácií. A preto je už teraz jasné, že Apple bude klásť pri iPhone 17 SLIM veľký dôraz na štýl a eleganciu.

Uvedenie modelu iPhone 17 SLIM je určite zaujímavý krok spoločnosti Apple, avšak do značnej miery aj hazard, ktorý nemusí dopadnúť úspešne. Je to predovšetkým preto, že najdrahší iPhone má nahradiť model PLUS, avšak zároveň má dosiahnuť ešte úspešnejšie predaje na úrovni približne 15 % predajov nových iPhonov. V opačnom prípade sa bude uvedenie tohto modelu považovať za neúspech.

Zdroj: Medium/Ming-Chi Kuo

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.