Tohtoročný iPhone čaká viacero významných zmien, no z tejto mnohí jeho fanúšikovia zrejme nadšení nebudú. 

Americký denník The Wall Street Journal dnes priniesol informáciu, že iPhone 8 bude mať zahnutý OLED displej, ktorého dodávateľom bude juhokórejský Samsung. V dnešnom článku potvrdzuje predošlé prognózy uznávaného analytika Ming Chi–Kua z KGI Securities, podľa ktorého Apple na jeseň predstaví 3 modely ikonického iPhonu.

Dva „S“ modely, ktoré budú pokračovateľmi aktuálne predávaných smartfónov iPhone 7, respektíve 7 Plus a jeden prémiový model, ktorý bude určite pútať najväčšiu pozornosť. Ten totiž príde s veľkými zmenami.

Zdroje amerického denníka tvrdia, že prémiový model bude prvým v histórii iPhonu, ktorý príde o „Home Button“. Typické hardvérové tlačidlo pod displejom bude nahradené ovládacím prvkom podobným Touch Baru, známemu z minuloročných MacBookov Pro.

Ďalšou zásadnou zmenou má byť pochovanie Lightning konektoru. 5 rokov po jeho zrodení ho má údajne nahradiť multifunkčný USB–C port. Tento krok môže narobiť vrásky na tvári nejednému používateľovi iPhonu, ktorý disponuje rozličným príslušenstvom kompatibilným iba s jedinečným Lightning konektorom.

Na druhej strane to je z pohľadu výrobcu logický krok, jednak kvôli kompatibilite priameho káblového prepojenia s novými MacBookmi bez potreby redukcie, a tiež práve kvôli zvýšeniu ziskov z predaja rozmanitého príslušenstva.

Zdroj: Mac Rumors

Značky: