iPhone X získal v hodnotení celkovo 97 bodov.

Uznávaný testovací portál DxOMark ocenil výnimočnosť aktuálne najdrahšieho i najdiskutovanejšieho smartfónu na svete a označil ho za najlepší fotomobil súčasnosti. Aby sme boli presní, najlepší v kategórii statických fotografií. V tejto kategórii zaznamenal rekordných 101 bodov, čím odsunul na druhú priečku doterajších kráľov Samsung Galaxy Note 8 i Huawei Mate 10 Pro (oba modely majú zhodne po 100 bodov). V porovnaní so svojim „súrodencom“, ktorým je iPhone 8 Plus, obstál iPhone X lepšie z hľadiska zoomu, expozície, farby, textúry i artefaktov. Medzi jeho ďalšie silné stránky v režime statických záberov patria výborné expozície a HDR obrázky, presné vykresľovanie farieb, veľmi kvalitné detaily s nízkym šumom, ako aj prirodzený „bokeh“ efekt v režime Portrét. Absolútnym kráľom rebríčka najlepších fotomobilov však ostáva priamy konkurent Google Pixel 2 s celkovým skóre 98 bodov.

iPhone X odsunula na celkovú druhú priečku kvalita videozáznamov. V tejto kategórii sa mu podarilo dostať na hranicu 89 bodov, pričom Pixel 2 od Google dosiahol o 7 bodov viac (96). Napriek skutočne presnému vykresleniu farieb, veľmi dobrej expozícii i rýchlemu automatickému zaostrovaniu, testeri z DxOMark identifikovali vysokofrekvenčné oscilácie počas chôdze, šum pri slabom osvetlení a takisto miernu stratu ostrosti pri slabom osvetlení. Aktuálny rebríček top 10 fotomobilov podľa DxOMark vyzerá nasledovne:

Treba dodať, že odborníci z DxOMark testujú kvalitu kamier smartfónov už dlhé roky a ich testami prešli už tisícky zariadení. Testy sú dôkladne prepracované a pri ich vykonávaní a vyhodnocovaní sú použité tie najmodernejšie a najpresnejšie priemyselné laboratórne nástroje. Pre ľudské oko bežného používateľa sú však rozdiely často nebadateľné, čo znamená, že rozdiel pár bodov smerom nahor či nadol, by nemal byť pri zvažovaní zakúpenia nového smartfónu rozhodujúcim faktorom.

Zdroj: Cult of Mac

 

Mohlo by vast zaujímať:

Google Pixel 2 preberá štafetu a podľa DxOMark je najlepším fotomobilom súčasnosti