Ak sme prednedávnom písali o rekordnom skóre 94 bodov, ktoré v teste dosiahol iPhone 8 Plus, tak sme ešte netušili, s čím vyrukuje Google. Jeho čerstvá novinka sa totiž so skóre 98 bodov už naozaj blíži k dokonalosti.

Áno, vidíte dobre. 98 bodov zo 100. Takéto vysoké skóre dosiahol Google Pixel druhej generácie. Preberá tak štafetu po iPhone 8 Plus, ktorý sa na pomyselnom tróne ohrial iba necelé 2 týždne. Pôvodne sme tento článok chceli venovať vlajkovej lodi od Samsungu (Galaxy Note 8), ktorá dostala rovnaké hodnotenie ako nový iPhone, avšak nový Pixel nechal oboch konkurentov 4 body za sebou a to napriek tomu, že je na rozdiel od nich vybavený iba 1 objektívom.

Odborní testeri s DxOMark len nedávno inovovali metodiku testovania smartfónov tak, aby do maximálnej možnej miery zohľadňovala duálne fotoaparáty, selfie fotoaparáty i ostatné aktuálne trendy. Uznávaný portál, ktorý ma na svedomí skutočne bohatú históriu testov fotoaparátov rozličných smartfónov si z tohto dôvodu spravil vlastný prieskum aktuálneho používania inteligentných telefónov, čoho dôsledkom sú tiež testy merania efektívnosti funkcie hĺbky ostrosti, možnosti zoomu či funkcia sledovania objektov alebo napríklad fotenie pri extrémne nepriaznivých svetelných podmienkach.

iPhone 8 Plus

Google Pixel 2

Google Pixel 2 sa vyznamenal najmä v širokom dynamickom rozsahu, výbornom zaostrovaní, skvelej schopnosti vyváženia bielej za nepriaznivých svetelných podmienok, tiež prekreslenosťou detailov, intenzitou blesku i schopnosťou rozostriť pozadie portrétu. Verte či nie, ale ani fotoaparát Pixelu 2 dokonalý nie je. Slabšie stránky si ho našli pri strácaní detailov počas zoomovania a viditeľných artefaktoch pri portrétovom režime.

Top 10 fotomobilov súčasnosti podľa DxOMark:

Zdroj: DxOMark

Mohlo by vast zaujímať aj:

Fototest Apple vs. Samsung: Veľké porovnanie fotoaparátov v iPhone 8, iPhone 8 Plus, Samsung Galaxy Note8 a Galaxy S8+