Správa z čínskeho dodávateľského reťazca tvrdí, že nástupca iPhone XR si prepožičia jednu z kľúčových vlastností fotoaparátu iPhona XS a XS Max.

Aj keď zatiaľ nemáme žiadne ďalšie informácie, môžeme sa domnievať, že oproti modelom XS s XS Max nenastanú žiadne ďalšie vylepšenia a aj keď sa nejaké objavia, tak nebudú revolučné ale skôr iba evolučné. Stále by malo ísť o rovnaký 2× optický zoom, ktorý bude obsiahnutý v duálnej zostave fotoaparátov a bude s najväčšou pravdepodobnosťou rovnaký aký je aj na súčasných modeloch iPhone XS a XS Max, kde sa využíva 12 Mpx hlavný snímač spárovaný s 12 Mpx teleobjektívom.

Opäť sa potvrdí to, že Apple aj tentokrát použije už dostupné senzory z vlastných zásob, aby udržal náklady čo najnižšie. V prípade selfie kamery vylepšenia budú už výraznejšie. Aktuálny 7 Mpx snímač bude nahradený novým 12 Mpx.

Samozrejme, tieto získané informácie sú zatiaľ nepodložené a do predstavenia ostáva ešte dlhá cesta. Nové Apple prírastky môžeme očakávať až kým poriadne nedozrejú a môžeme ich očakávať na jeseň. Nakoľko informácie pochádzajú od spoľahlivého zdroja, máme aspoň predstavu, kam sa bude budúcnosť dostupných iPhonov uberať.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Fotografický súboj titanov: Google Pixel 3 XL vs. Apple iPhone XR + iPhone XS Max

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.