Spoločnosť Play Electronics predstavila na slovenskom trhu najnovší robotický vysávač Roomba i7+. Jeho hlavnou výhodou je to, že vysávač sa môže počas vysávania nielen nabiť alebo sám si aj vysype smeti. Súčasťou Roomba i7+ je totiž aj vyprázdňovacia stanica, ktorá obsahuje vymeniteľné vrecko na nečistoty. To sa dá vysypať bez toho, aby ste sa dotkli rukou smetí a postačí na 30 vyprádzňovaní zásobníka integrovaného vo vysávači.

Ďalšou veľkou výhodou tohto robota je to, že dokáže zmapovať miestnosti. Počas dvoch až piatich vysávaní si robot vytvorí mapu miestnosti a potom ako ju pozná, vysáva rýchlejšie a efektívnejšie. Zároveň je možnosť robota poslať vysávať len do konkrétnej miestnosti. To je výhodné, ak napr. chcete vysávať častejšie kuchyňu ako iné priestory.

iRobot Roomba i7+ rozpoznáva celkovo 10 podlaží, ktoré sa ďalej dajú rozdeliť na miestnosti. Rozdelenie môžete upraviť manuálne, pridať priečky a to kolmé alebo pod zvoleným uhlom. Rozdelenie na miestnosti je tak kompletne na vás. Roomba i7+ spolupracuje aj s predchádzajúcou virtuálnou stenou, ak si chcete niektoré časti bytu z vysávania úplne vyčleniť.

Rozdelené miestnosti môžete použiť pri plánovaní čistenia. Ideálne totiž je, aby ste vysávač nechali povysávať vtedy, keď nikto nie je doma. Vytvorené mapy sú uložené na cloudových serveroch firmy iRobot v USA a výrobca ich neposkytuje tretím stranám. Má ale možnosť do nich nahliadať a to preto, aby vám na diaľku vedel pomôcť v prípade problémov. Rovnako sa dá najnovší vysávač aj na diaľku povysávať.

Mobilná aplikácia pre vysávanie pre Android aj iOS, mapy sa prenášajú na cloud vtedy, keď sa robot dostane do vyprázdňovacej stanice. Aplikácia vás aj upozorní na to, aby ste správne umiestnili vyprázdňovaciu stanicu. Pri prvotnom spárovaní a pripojení na domácu Wi-Fi sieť sa využíva Bluetooth.

No a zaujímajú vás ceny? iRobot Roomba i7+ stojí 1199 eur, jeho súčasťou sú aj dve vrecká na nečistoty. Tri kusy takýchto vreciek potom stojí 19,99 eur. Existuje aj robot iRobot Roomba i7 bez vyprádzňovacej stanice, ale s nabíjacou dokovacou stanicou. Jej cena je 899 eur. Samotná vyprázdňovacia stanica je v predaji len on-line na iRobot.sk a stojí 399,99 eur.

Veľký test tohto vysávača zverejňujeme vo februárovom vydaní TOUCHIT, ktoré práve vychádza.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.