Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aké technológie najviac zaujímajú dnešných študentov a generáciu Z a bez čoho nedokážu v digitálnej ére žiť?

DATALAN ako partner Detskej univerzity Komenského organizuje nielen bezplatné online štúdium, ktorým sprístupňuje prednášky špičkových profesorov deťom na celom Slovensku jednoducho cez počítač (www.dukonline.sk), ale každý rok deťom prináša aj nezabudnuteľné zážitky vďaka špeciálnemu IT workshopu.

Datalanskí odborníci deti už zoznámili s možnosťami teleprezentácií, interaktívnou výučbou, virtuálnymi triedami, 3D zariadeniami a tento rok si pre ne prichystali ďalšie zaujímavé technológie, ktoré pomáhajú vedcom aj nám všetkým priamo v praxi.

IT workshop 2016 sa konal 22. a 23. augusta v Bratislave a zúčastnilo sa ho viac než 150 detí. Dozvedeli sa, čo všetko vieme zistiť pomocou dronov a ďalšej modernej techniky. Lietajúce drony alias bezpilotové lietadlá (známe aj ako UAV z anglického Unmanned Aerial Vehicle) si tí najodvážnejší priamo na mieste aj vyskúšali a získali diplom pilota. O tom, ako vďaka dronom a ďalším moderným technológiám vieme skúmať faunu aj flóru v našich lesoch, deťom prišli porozprávať doktorandi z Ústavu ekológie lesa Slovenskej akadémie vied. Deti zaujala najmä termovízna kamera, ktorú otestovali priamo na vlastnej koži a hemisferická fotogrametria, slúžiaca na mapovanie terénu, s ktorou si mohli urobiť 360° panoramatické zábery.

Značky: