City Monitor predstavila spoločnosť QBSW a predstavuje nástroj pre občana, ako môže nahlásiť nejakú udalosť v meste alebo aj na dedine. Takýmito udalosťami môže byť napr. vandalizmus, zosuv pôdy a pod.

NahlasovanieObčan má potom prehľad o svojich podnetoch a okamžite po ich zadaní dostane rovnaké hlásenie aj mesto. Nahlasovanie-4Nahlasovať udalosť občan môže cez mobilný telefón s operačným systémom Android alebo iOS v príprave je sú Windows telefóny. Na hodinkách Apple Watch je možné sledovať (teda nie nahlasovať) už nahlásenú udalosť, novinkou je možnosť nahlasovať udalosť pomocou okuliarov Google Glass.Nahlasovanie-10K nahlásenej udalosti môže občan priložiť fotografiu, GPS súradnicu, vybrať kategóriu podnetu a vložiť svoj komentár.

Po zaevidovaní požiadavky na strane mesta toto môže poslať spätné hlásenie občanovi a ten je tiež informovaný o aktuálnom priebehu riešenia podnetu. Mesto takto môže informovať svojich občanom aj o všeobecných správach – napr. porucha v meste alebo aj konanie jarmoku či organizácia kultúrneho podujatia.

Z predstavenia sme pripravili aj video:

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.