O získaní jackpotu v hre snívajú mnohí hráči. A niet sa im čo čudovať. Neraz ide o naozaj pekný balík peňazí.

Historicky najvyšší jackpot v Európe padol v roku 2011 vo Veľkej Británii. V súťaži Euromilióny získal nemenovaný hráč 161 miliónov libier. V online kasínach je rekord o niečo nižší. Istému návštevníkovi online kasína sa podarilo vyhrať takmer 19 miliónov eur pri hraní automatu Mega Moolah od spoločnosti Micro Gaming. Výhra sa dostala dokonca do Guinessovej knihy rekordov.

Ako fungujú jackpoty v online kasínach?

Jackpoty v kamenných kasínach sa objavili koncom 90-tych rokov 20. storočia. S nástupom online kasín sa postupne dostali do online prostredia, pričom fungujú na rovnakom princípe. Vždy, keď hráč na určitom hracom automate vsadí, časť tejto stávky sa presunie do špeciálneho banku – jackpotu. Aké percento zo stávky sa priradí k jackpotu záleží od konkrétneho kasína.

Online kasína využívajú aj princíp tzv. progresívneho jackpotu. Jeho princíp spočíva v tom, že sa sumy z viacerých hracích automatov sústreďujú do spoločného banku, ktorý neustále rastie, až kým ho niektorý hráč nevyhrá. O tom, kto a kedy získa jackpot, rozhoduje matematický systém nazývaný generátor náhodných čísel. Suma výslednej výhry teda nie je dopredu známa.

Jackpoty v online kasínach na Slovensku

Na Slovensku neexistuje zákonné obmedzenie na výšku jackpotu v technických hrách. Z online kasín so slovenskou licenciou ponúkajú možnosť bojovať o jackpot tri kasína. V domácich online kasínach je teda možné vyhrať rádovo tisíce prípadne až státisíce eur. To je tá dobrá správa.

Progresívne jackpoty v Niké

Niké ponúka svojim hráčom dva druhy jackpotov.

  • Denný jackpot – má minimálnu garantovanú sumu vo výške tisíc eur a hráči v ňom hrajú až o sumu 30 tisíc eur. Kumulácia banku pokračuje, ak v danom dni nikto jackpot nezískal. Keďže je to však denný jackpot, každý deň má svojho majiteľa.
  • Mega jackpot – minimálna garantovaná úroveň je vo výške 50 tisíc eur. Mega jackpot nemá limitovaný strop a v čase tvorby tohto článku mal hodnotu 631 tisíc eur.

Vyhrať Mega jackpot sa podarilo už niekoľkým hráčom. Napríklad v júni tohto roku vyhral istý hráč sumu 339 tisíc eur, pričom vložil iba jedno euro. Po štyridsiatich dňoch sa scenár zopakoval a ďalšiemu hráčovi sa podarilo vyhrať ešte vyššiu sumu: 448 tisíc eur.

Tipos jackpot

Tipos umožnil hráčom hrať o progresívny jackpot v máji 2020. Už za prvých štrnásť dní sa výhercom rozdelilo vyše 55 tisíc eur. K dispozícii sú štyri jackpoty, ktoré fungujú podobne ako je tomu v prípade Synottipu. Rozdelené sú podľa kartových znakov na kríž, káro, srdce a pika.

Kríž predstavuje najnižší jackpot, ktorý neprekročil sumu 136 eur. Po ňom nasleduje káro, kde víťazná suma predstavuje rádovo desiatky až stovky eur. Srdcový jackpot ponúka hráčom možnosť vyhrať tisíce eur, pričom najvyššia dosiahnutá výhra bola 21 tisíc eur. Posledný jackpot nie je oveľa vyšší a možná výhra sa pohybuje zhruba na rovnakej úrovni.

Platformový jackpot v Synottip casine

Online kasíno od stávkovej spoločnosti Synottip začalo ponúkať svojim hráčom možnosť vyhrať jackpot ako posledné. Jackpoty v Synottip sú rozdelené na tri úrovne – bronzovú, striebornú a zlatú. Hráči môžu pri hraní získať ktorýkoľvek z daných jackpotov.

Podľa toho, ktorý jackpot hráč získa, dostane aj odmenu. Pri bronzovom to sú rádovo desiatky, pri striebornom stovky a pri zlatom tisíce eur.

Na záver

Jackpoty v kamenných aj online kasínach predstavujú pre hráčov zaujímavú výzvu. Hoci sa vidina vysokej výhry môže zdať lákavá, netreba zabúdať, že hranie hazardných hier má byť iba pre zábavu a nie ako zárobková činnosť. Preto hrajte zodpovedne.

Článok je platenou spoluprácou.

Značky: