JBL Bar 1000 je 7.1.4 kanálový soundbar s odnímateľnými priestorovými reproduktormi, podporou MultiBeam, Dolby Atmos a aj DTS:X.

JBL Bar 1000 s umiestnením pod televízorom, na zemi je položený soundbar a v zadnej časti satelitné reproduktoryZdroj: JBL.com
JBL Bar 1000 s umiestnením pod televízorom, na zemi je položený soundbar a v zadnej časti satelitné reproduktory

S týmto soundbarom tak zažijete filmy, hudbu a hry so zvukom, ktorý vás dostane priamo do centra diania. Disponuje skutočne obrovským výstupným výkonom 880 W a užijete si s ním aj poriadne basy zo samostatného 10-palcového subwoofera.

Soundbar JBL Bar 1000Zdroj: JBL.com
Soundbar JBL Bar 1000

Základná konštrukcia

JBL Bar 1000 má MultiBeam a štyri meniče smerujúce nahor. Dva meniče sú v hlavnej jednotke a dva v odnímateľných priestorových reproduktoroch napájaných batériou. To však nie je všetko. JBL Bar 1000 vás doslova vtiahne do sféry Dolby Atmos a DTS:X 3D priestorového zvuku so širokou, priestrannou zvukovou kulisou. A to bez potreby ťahať ďalšie káble, dátové prepojenie je bezdrôtové, používate len dva napájacie káble.

Prepojenie základnej jednotky a priestorových reproduktorovZdroj: JBL.com
Prepojenie základnej jednotky a priestorových reproduktorov

Zreteľné dialógy

S firemnou technológiou PureVoice si zaistíte že dialógy vo filmoch budú jasné a zreteľné. Preto aj vtedy, keď sú ostatné zvuky vo filme skutočne silné a normálne by ste vlastne nič nerozumeli, teraz budete počuť a rozumieť dobre.

Oddelený subwoofer zo zostavy JBL Bar 1000Zdroj: JBL.com
Oddelený subwoofer zo zostavy JBL Bar 1000

Hudba aj z mobilu

Keď ste pripravení na poriadny hudobný zážitok, pustíte si tento soundbar a máte pocit, ako keby kapela stále niekde priamo pri vás. Pritom môžete využiť svoj obľúbený zoznam skladieb z AirPlay, Chromecast built-in či Alexa Multi-Room Music (MRM). Tento soundbar vám jednoducho prinesie kapelu do vašej obývačky, pričom sa z nej vôbec nemusíte pohnúť.

JBL Bar 1000 zobrazuje aj aktívnu spôsob prepojeniaZdroj: TOUCHIT.sk
JBL Bar 1000 zobrazuje aj aktívnu spôsob prepojenia

Nastavenie a kalibrácia

Pri inštalácii môžete jednoducho využiť kalibráciu zvuku. Táto kalibrácia je nevyhnutná na ideálny zvuk, každá miestnosť je totiž iná. S kalibráciou môžete mať akýkoľvek sklon stien a zvuk bude v miestnosti ideálny. Kalibrácia sa vykonáva len vtedy, ak sú bočné reproduktory odpojené od základného tela soundbaru. Povel na kalibráciu môžete zadať cez aplikáciu alebo sa to dá zrealizovať aj pomocou diaľkového ovládača. Aplikácia JBL One vám pritom pomôže jednoducho nastaviť soundbar, prispôsobiť nastavenia a prechádzať integrované hudobné služby, aby ste našli vhodnú skladbu.

Aplikácia JBL One a spôsob kalibrácie pomocou nejZdroj: TOUCHIT.sk
Aplikácia JBL One a spôsob kalibrácie pomocou nej

Prepojenie s televízorom

Soundbar funguje aj s podporou hlasových asistentov. Môžete tak hlasovo požiadať službu Alexa, Google Assistant alebo Siri o streamovanie vašej obľúbenej hudby do soundbaru. Jednoducho sa dá pripojiť k televízoru pomocou eARC portu a prenášať takto formát 4K Dolby Vision.

Prepojovacie porty na JBL Bar 1000Zdroj: TOUCHIT.sk
Prepojovacie porty na JBL Bar 1000

Koruna priestorového zvuku

Najlepší zvuk dosiahnete vtedy, ak z JBL 1000 dáte dole dva odnímateľné reproduktory. Tieto sú totiž napájané batériou a so základňou sú teda pripojené bezdrôtovo. Nemáte tak žiadne problémy s vedením nepotrebných káblov a ich skrývaním. Tieto priestorové reproduktory umiestnite ideálne za seba a hneď sa môžete ponoriť do 3D zvuku. Ich hmotnosť je okolo 1,4 kg a ľahko sa s nimi manipuluje. Nabíjanie batérie sa realizuje po pripojení satelitných reproduktorov k základni. Okrem batériového napájania je možné satelitné reproduktory napájať aj externým zdrojom.

Satelitné reproduktory s možnosťou externého napájniaZdroj: TOUCHIT.sk
Satelitné reproduktory s možnosťou externého napájnia

Vo výbave je aj diaľkový ovládač, HDMI káble, držiak na stenu v tvare písmena L, držiak na stenu v tvare písmena U a 4 bočné kryty. V pohotovostnom režime je spotreba elektriny menej ako 2 W. Frekvenčný rozsah soundbaru je od 33 Hz po 20 kHz. Využiť môžete Bluetooth a Wi-Fi prepojenie. Po spojení na Wi-Fi sa vykoná aj aktualizácia zariadenia. Hmotnosť celého soundbaru je 10 kg.

So soundbarom JBL Bar 1000 sme boli spokojníZdroj: TOUCHIT.sk
So soundbarom JBL Bar 1000 sme boli spokojní

Vyhodnotenie

Kvalitu tohto soundbaru oceníte hlavne pri priestorovom usporiadaní reproduktorov. Vtedy získate skutočne 3D zvuk. Ideálne je vyhradiť si pre ich umiestnenie vhodnú polohu a túto po skalibrovaní aj systematicky používať. Výhodou je bezdrôtové prepojenie satelitov a veľmi dobrý zvuk.

Aplikácia JBL One funguje aj ako diaľkové ovládanieZdroj: TOUCHIT.sk
Aplikácia JBL One funguje aj ako diaľkové ovládanie

Cena: 1149,90 eur

Zapožičal: www.jbl.sk

Zdroje: vlastné, JBL

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.