Slúchadlá radu Everest sú určené pre športovcov. Ich cena je vyššia ako v prípade modelu T110BT, no aj zvuk je lepší a celkový koncept je zameraný na aktívny pohyb. Tieto slúchadlá držia v uchu ako pribité.

Konštrukcia je však trochu iná a súčasťou každej mušle nie je len nadstavec do ucha, ale aj aretačný gumový výčnelok. Aj tie máte v balení na výmenu, čím si ich prispôsobíte presne pre svoje ucho. Zaujímavosťou je aj to, že batéria je umiestnená v mušliach. Takže je tu 2 × 60 mAh kapacita a takisto sa slúchadlá nabijú do dvoch hodín.

Názov modelu / Technické parametreJBL Everest 110
TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]5,8
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 22 000
Typ konektoranemá
Výdrž batérie [hod.]8
Hmotnosť [g]16
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]99,00

Z pravej mušle je vedený ovládací prvok s trojicou tlačidiel na ovládanie hudby a hovorov. Tlačidlá sú na prítlak silnejšie. Treba ich poriadne stlačiť. Tu je umiestnený microUSB konektor na nabíjanie slúchadiel. Kábel je v tomto prípade valcovitý. V praxi sme ale nezaznamenali nejaké problémy s nadmerným zamotávaním slúchadiel. Koncept tohto riešenia sa nám páčil – umiestniť batériu priamo do mušlí a ponechať ich spojené káblom. Stále majú priaznivú cenu a nestratíte ich.

Everest 110 majú zvuk JBL Pro Audio. Je extra detailný, čo inak vidno aj v tabuľke na frekvenčnom rozsahu. Obľúbite si ich aj na bežné počúvanie, nielen vyslovene pri športových aktivitách. Dynamické basy a prekreslené stredy s výškami nás zaujali. Ide o jedny z najlepších slúchadiel zo športovej edície. Dostupné sú v čiernej a bielej farbe.

Hodnotenie
+ detailne podaný zvuk,
+ držia pevne v ušiach,
+ výdrž batérie
– žiadne

Zapožičal: www.jbl.sk
Cena: 99 EUR

Verdikt

JBL Everest 110 sú slúchadlá na športovanie. To je jasné už z ich dizajnu. Avšak pozor, hrajú vynikajúco a majú vysoký frekvenčný rozsah. Zvuk JBL Pro Audio nás naozaj prekvapil, až taký silný zážitok sme nečakali.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu smartfónov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.