Prichádza teplejšia časť roka a treba si užiť dostatok zábavy. Vodotesný reproduktor JBL Xtreme 4 môžete pohodlne zobrať kamkoľvek so sebou, jeho hmotnosť je len 2,1 kg.

JBL Xtreme 4 je horúcou novinkou, ktorá nahradzuje už končiaci model Xtreme 3. A na čo sa môžete teraz tešiť? Je to lepší zvuk, výraznejšie basy, pribudla možnosť vymeniť batériu a je tu lepšia možnosť pripojenia k smartfónu.

JBL Xtreme 4Zdroj: Touchit.sk
JBL XTREME 4

Kvalitný a silný zvuk aj s umelou inteligenciou

Pritom vám tento prenosný reproduktor prinesie masívny zvuk JBL Pro Sound. Znamená to dynamické podanie hudby aj pri najvyššej hlasitosti, ktoré zabezpečia dva výkonné basové reproduktory a dva výškové reproduktory.

JBL XTREME 4 vo viacerých farbách
JBL XTREME 4 vo viacerých farbách

AI Sound Boost analyzuje prehrávaný v reálnom čase a súčasne používa algoritmus umelej inteligencie na predpovedanie pohybu reproduktorov a odozvy výkonu. Naplno tak využíva dynamický rozsah reproduktorov a dosahuje mimoriadne kvalitný a silný zvuk. Znižuje tiež skreslenie aj pri vysokej hlasitosti, maximalizuje výstup basov a celkovú hlasitosť.

JBL XTREME 4
JBL XTREME 4

Menovitý výstupný výkon reproduktora je 2 × 30W RMS woofer + 2 × 20W RMS tweeter pri režime napájania zo siete. V prípade napájania z batérie je výkon 2 × 20W RMS woofer + 2 × 15W RMS tweeter. Frekvenčná odozva reproduktora 44 Hz až 20 kHz. Duálne pasívne meniče vám poskytnú hlbšie basy, ktoré dajú vašej párty tú správnu šťavu.

Kvalitné vyhotovenie JBL Extreme 4Zdroj: Touchit.sk
Kvalitné vyhotovenie JBL XTREME 4

Ušetrite pri jeho nákupe

Získajte teraz až 15 % zľavu pri nákupe tohto reproduktora. Stačí ak zadáte kód JBLNEWSTOUCHIT pri objednávke na stránke www.jbl.sk. Pozor, ponuka platí iba pre prvých 10 čitateľov, na každý produkt!

Pohodlné prenášanie a vysoká odolnosť

JBL Xtreme si môžete ľahko zobrať so sebou, súčasťou dodávky je praktický ramenný popruh. Reproduktor sa nebojí ani drsnejšieho prostredia, je na to dobre vybavený – má robustné gumené nárazníky a odoláva vode aj prachu. Stupeň odolnosti je až IP67 a teda sa nezľakne ani silného dažďa alebo namočenia do jazera.

JBL XTREME 4 s popruhom na prenášanie
JBL XTREME 4 s popruhom na prenášanie

Prepojenie viacerých zariadení pre ešte silnejší zvuk

Ak budete na vonkajšej párty potrebovať ešte silnejší zvuk, dajú sa spárovať dva reproduktory Xtreme 4 a takto aj vytvoriť silnejší stereo zvuk. Navyše, je tu aj podpora Auracast, ktorá zaistí prepojenie reproduktora Xtreme 4 s akýmikoľvek kompatibilným prenosným reproduktorom od JBL.

JBL XTREME 4
JBL XTREME 4

Vymeniteľná batéria, dlhá doba prevádzky a powerbanka v jednom

Batéria v JBL Xtreme 4 zaistí prehrávanie hudby až po dobu 24 hodín a reproduktor tiež môže slúžiť ako výkonná powerbanka napr. pre smartfóny. Pomocou tlačidla s funkciou Playtime Boost môžete ešte predĺžiť čas prehrávania o 6 hodín .JBL Xtreme 4 tak prináša zábavu až do rána. Veľkou výhodou pri dlhodobom použití je to, že jeho batériu môžete vymeniť v troch jednoduchých krokoch. Nabíjanie batérie je pritom rýchle, len 10 minút na nabíjačke vám poskytne ďalšie dve hodiny prehrávania hudby. Nabite batérie na plnú kapacitu trvá 3,5 hodiny.

JBL XTREME 4 a jeho vymeniteľná batéria
JBL XTREME 4 a jeho vymeniteľná batéria

Mobilná aplikácia a prepojenie s telefónom

Na pripojenie k telefónu je vhodná aplikácia JBL Portable, takto zaistíte aj aktualizáciu reproduktora, odomykanie nových funkcií a to všetko priamo z telefónu. Rovnako ňou doladíte zvuk pomocou ekvalizéra podľa vášho želania. S telefónom je reproduktor JBL Xtreme 4 prepojený pomocou Bluetooth 5.3.

JBL XTREME 4 a jeho ovládací panel
JBL XTREME 4 a jeho ovládací panel

Reproduktor je pritom vyrobený aj z recyklovaného plastu a recyklovanej tkaniny a môžete ho použiť naozaj všade.

Napájací USB-C port a súčasne možnosť využitia JBL Extreme 4 ako powerbankyZdroj: Touchit.sk
Napájací USB-C port a súčasne možnosť využitia JBL XTREME 4 ako powerbanky

Ďalšie produkty

Okrem tohto zariadenia je možné na ozvučenie vonkajšieho prostredia je možné použiť aj ďalšie novinky ako sú JBL GO 4 alebo JBL CLIP 5.

JBL GO 4 je ultra prenosný Bluetooth reproduktor, ktorý sa zmestí do dlane a poskytuje čistý, hlasný zvuk JBL Pro s bohatými basmi. Má praktické závesné pútko, čo umožňuje pohodlné prenášanie. Navyše aj tento reproduktor je vodotesný a prachotesný. A jeho 7 hodín prehrávania znamená, že vám zaistí príjemné chvíle počas výletu alebo večerného posedenia. Reproduktory JBL GO 4 sa tiež dajú spárovať na stereo zvuk alebo bezdrôtovo pripojiť viacero reproduktorov s podporou Auracast pre ešte väčší zvuk.

JBL GO4
JBL GO 4

V máji sa začne predaj produktu JBL CLIP 5, ktorý predstavuje ultra prenosný vodotesný reproduktor. Vydrží na batériu až 12 hodín, na prepojenie so smartfónom sa využíva Bluetooth 5.3. Jeho výhodou je napr. možnosť zavesiť reproduktor napr. na ruksak. Výkonný menič a pasívny žiarič poskytujú zvuk JBL Pro a výrazné basy. Je vodotesný a prachotesný s certifikáciou triedy IP67. Spárujte dva reproduktory Clip 5 spolu pre stereo zvuk alebo ho okamžite pripojte k viacerým reproduktorom s podporou JBL Auracast pre ešte väčší zvuk na väčšom priestore.

JBL CLIP 5 vo viacerých farbách
JBL CLIP 5 vo viacerých farbách

Výhodná kúpa pre našich čitateľov

Získajte teraz až 15 % zľavu na produkty uvedené v tomto článku. Stačí ak zadáte kód JBLNEWSTOUCHIT pri objednávke na stránke www.jbl.sk. Pozor, ponuka platí iba pre prvých 10 čitateľov, na každý produkt.

Štandardné ceny: JBL Xtreme 4 – 349,99 eur, JBL GO 4 – 49,99 eur, JBL CLIP 5 – 69,99 eur

Zapožičal: www.jbl.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.