JBL vyrába úžasné produkty a je doslova radosť ich testovať. V prípade JBL PartyBox Ultimate si našu radosť z testovania užili aj ľudia na iných poschodiach v rámci biznis centra, kde sídli naša redakcia. PartyBox Ultimate totiž vytvorí tak silný zvuk, že ho počuť prakticky všade.

Testovali sme ho aj v rámci IT Show v Košiciach v obchodnom centre Optima a dokázali sme zvukom zaplniť jedno z najväčších takýchto centier na Slovensku.

Jeho hmotnosť okolo 40 kg a má aj poriadne veľké rozmery. To umožňuje naozaj vytvoriť niečo, čo sme tu ešte nemali. Výhodou je, že PartyBox Ultimate má aj vlastné kolieska a aj jeho dizajn je vyriešený tak, že ho chytíte za masívne držadlo a pokojne s ním manipulujete. Dá sa teda prenášať veľmi jednoducho a zvládne to aj jedna osoba.

Poriadny zvuk

To podstatné začína vtedy, keď ho zapnete. Už vtedy sa ozve kalibračným zvukom, ktorý zaduní a hneď viete, že toto bude stáť za to. Jeho hudobný výkon je až 1100 W a výrobca hovorí, že postačí na ozvučenie plochy, ktorá sa rovná dvom basketbalovým ihriskám.

Ideálne je, keď PartyBox Ultimate spojíte s aplikáciou JBL One, vtedy máte možnosť jednoduchého spárovania s mobilným telefónom ako aj detailné nastavenie tohto reproduktora – napr. je tu ekvalizér. Pripojenie je nielen pomocou Bluetooth ale aj Wi-Fi. prehrávanie hudby pritom nepreruší napr. prichádzajúci hovor, čo je super.

Ovládanie na zariadení

Na hornej strane PartyBox Ultimate je prehľadný ovládací panel. Tu nájdete špeciálnu dotykovú plochu JBL PartyPad, pomocou nej pridávate do prehrávanej hudby aj DJ-efekty. A to tiež stojí za to – sami sme sa s tým bavili po celý čas testovania. Ďalej je tu tlačidlo na zvýšenie basového efektu, tlačidlo so srdiečkom, čím v predvolenom prípade označíte aktuálne prehrávanú pesničku vo vašej aplikácii JBL One ako obľúbenú. Význam tohto tlačidla sa dá aj nastaviť.

JBL PartyBox Ultimate
Horný panel JBL PartyBox Ultimate

Externé vstupy

PartyBox Ultimate však nie je len o prehrávaní hudby, umožňuje okrem DJ efektov aj vašu ďalšiu aktívnu účasť na tvorbe ozvučenia. Môžete si totiž pripojiť dva mikrofóny alebo jeden mikrofón a gitaru. Tým pádom máte možnosť zvuk doplniť o vlastnú produkciu. PartyBox Ultimate je tak zariadenie, ktoré vám postačí napr. na organizáciu firemného večierku či prezentácie, keď potrebujete obecenstvu aj niečo povedať a zároveň mať aj hudobný podmaz.

JBL PartyBox Ultimate
Prepojovací panel na JBL PartyBox Ultimate

Úroveň externých vstupov môžete opäť nastaviť pomocou ovládacích prvkov na hornom paneli. Prepojovací port pre externé vstupy sa nachádza na zadnej strane PartyBox Ultimate. Tiež je tu priestor, kam môžete uložiť potrebné káble. Máte tak všetko v jednom pripravené napr. na prenášanie.

JBL PartyBox Ultimate
Priestor na odkladacie káblov v JBL PartyBox Ultimate

Kvalitná hudby aj pri najvyššej hlasitosti

Podstatné na reprodukcii hudby je to, že PartyBox Ultimate podporuje Doby Atmos. Máte tak skutočne priestorové efekty a tiež hudba nie je skreslená ani pri najvyššej reprodukcii a tá je teda naozaj poriadne silná.

Zvuk JBL Pro Sound pritom vzniká pomocou dvoch meničov a stredopásmového reproduktora. Dva výškové reproduktory a pár subwooferov zaistia naozaj silné basy.

Svetelné efekty

A to stále nie sme na konci. PartyBox má totiž možnosť vytvorenia svetelných efektov. Tie sa v istej miere dajú ovládať aj pomocou ovládacieho prvku na hornom paneli, ale ešte detailnejšie sa to dá práve pomocou mobilnej aplikácie JBL One.

JBL PartyBox Ultimate
Svetlené efekty na JBL PartyBox Ultimate

Odolá aj vode

JBL PartyBox Ultimate je navyše odolný voči striekajúcej vode (IPX4) a teda ho môžete použiť aj pri bazéne. Navyše je samoladiaci, pri každom zapnutí sa kalibruje podľa aktuálneho priestoru. Navyše, ak by vám to stále nestačilo, môžete do série pripojiť viacero takýchto zariadení a zvuk ešte znásobiť.

V celkovom hodnotení je to výborné zariadenie pre umelcov, do firmy ale aj do domácnosti. Vytvorí skvelý zvuk a umožňuje aj vašu kreativitu.

Cena: katalógová cena je 1499,99 eur, so zľavovým kódom TOUCHITJBLPBULTI15 pri nákupe na www.jbl.sk získate exkluzívne zľavu až 15 %. Ponuka platí pre prvých 15 čitateľov, ktorí tento reproduktor kúpia.

Ďalšie informácie: JBL

Zapožičal: www.jbl.sk

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.