Toto je najdrahší model z trojice noviniek série T pod JBL. Konštrukčne sú opäť mierne odlišné. Hlavnou zmenou je smerovanie meniča v jednej línii s mušľou.

Tá teda nevybočuje nijako do boku. Kábel sa nezamotáva a na pravej časti má mikrofón s tlačidlom na ovládanie hovorov alebo hudby. Ide o plastový model s pevnou konštrukciou. Subjektívne vak musíme zhodnotiť, že nám v ušiach držali horšie.

Ich napasovanie bolo mierne odlišné, hoci používajú identické náušníky. Príčinou môže byť to, že nie sú vedené viac šikmo. Až tu sme zistili, že sklon u predchádzajúcich dvoch modelov je celkom dobre premyslená vec.

Zvukovo by sme boli s T290 spokojní. Podľa ceny a vyššieho označenia by mali hrať ešte lepšie ako tie predchádzajúce. Tak by to bolo podľa placebo efektu. Podľa slepého testu by sme ich od modelu T210 nevedeli odlíšiť. Takže sú tu dobre podané basy so silnou dynamikou a celkovo dobre reprodukované stredy a výšky.

Hodnotenie
+ vyhotovenie, kvalita zvuku, dynamika nízkych tónov
– vyššia cena

Názov modelu / Technické parametreJBL T290
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]8,7
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraJ konektor
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]29,99

Zapožičal: www.jbl.sk
Cena: 29,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 5/2017, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.