Ide o hybrid medzi kôstkovými slúchadlami, ktoré si do ucha iba priložíte a slúchadlami in-ear, ktoré si do ucha vkladáte.

Používajú silikónové nadstavce, avšak sú plochejšie. Balenie obsahuje štandardne tri veľkosti a nabíjací kábel. Škatuľka sa nabíja cez konektor USB-C, čo je prakticky základ a čokoľvek iné by sa dnes už len ťažko obhajovalo.

Vyberanie slúchadiel je trochu náročnejšie, ocenili by sme jednoduchšiu manipuláciu. Dá sa to naučiť a systém je trochu iný, keďže slúchadlá majú ešte paličky. Komu nedržia kôstkové slúchadlá, treba kúpu tohto modelu zvážiť. Kto ale radšej nosí kôstkové a chcel by niečo navyše, Tune230NC je vhodný model. To navyše je aktívne odhlučnenie.

JBL Tune 230NC TWSZdroj: JBL

Slúchadlá sa dajú nastaviť cez aplikáciu JBL Headphones, nie je to ale nevyhnutné. Cez ňu sa dá prispôsobiť ekvalizér, funkcia ANC alebo okolitého zvuku a tiež kvalita prehrávania alebo nastavenie reakcie dotykových plôch. Je tu špeciálny režim na hudbu, stabilitu spojenia a tiež režim na sledovanie videa. Toto bude užitočné vtedy, keď bude zvuk meškať za obrazom a video s audiostopou nebude synchronizované.

Zvuk je kvalitný a využíva systém JBL Pure Bass Sound. Netreba ho dolaďovať ekvalizérom, ale kto chce, má tu možnosť rozšíreného prispôsobenia. Sú vhodné na športovanie a odolajú spoteniu a pofŕkaniu vodou. Naozaj sa dajú nosiť celý deň a prakticky kamkoľvek, bez starostí si s nimi zacvičíte. Nemajú plnú ochranu, preto ich pod vodou ani tečúcou neumývajte.

Nabíjacia kolíska má kompaktný tvar a dá sa nosiť vo vrecku bez toho, aby zavadzala. To chválime, tiež aj časy používania. S vypnutým ANC sa dostanete na 10 hodín, so zapnutým je čas použitia o 2 hodiny menej.

Je tu podpora Fast Pair a smartfón ich nájdete automaticky po otvorení škatuľky. Počas sprievodcu spárovania ponúkne aj inštaláciu aplikácie k slúchadlám.

Cena: 99 €
Zapožičal: www.jbl.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.