Doplnené 6. 8. 2017: Posielanie peňazí cez Skype je dostupné už aj na Slovensku.

Skype a PayPal sa dohodli na prepojení služieb a tak môžete cez Skype posielať vašim kontaktom aj peniaze. Posielanie peňazí priamo v službe Skype je podľa oboch spoločností dostupné v 22 krajinách, vrátane Slovenska. Aby ste mohli využiť túto funkciu, budete potrebovať najnovšiu verziu aplikácie pre iOS alebo Android a účet v službe PayPal. Posielanie peňazí by malo fungovať, ako to zobrazuje priložený GIF obrázok. Ak vám Skype zatiaľ novú funkciu neponúka, malo by sa tak stať počas najbližších dní. Ani my ju zatiaľ nemáme v ponuke doplnkov.

Vľavo GIF obrázok, ktorý ukazuje, ako sa funkcia používa. Vpravo náš screenshot, funkcia Poslať peniaze je už dostupná aj na Slovensku

Posielanie peňazí však nie je jediná novinka a Microsoft pracuje na tejto aplikácii viac ako kedykoľvek predtým. Najnovšia verzia Skype 8.3 prináša nové témy (tmavú a svetlú), indikátor toho, kto z vašich kontaktov je aktívny, možnosť preusporiadania zoznamu chatov (posledné, neprečítané, aktívne) a samozrejme vylepšenie stability a výkonu.

Svetlá téma sa nám páčila viac, no ak chcete používať Skype v noci po tme alebo slabom osvetlení, môže prísť vhod aj tmavá. Zatiaľ to vyzerá, že Microsoft chce zvýšiť záujem o Skype aj u nových používateľov. Minimálne kroky, ktoré robí, majú udržať stabilnú základňu tých terajších.

Skype si môžete stiahnuť z Google Play alebo z APK Mirror, ak by pre váš telefón ešte nebola uvoľnená verzia 8.3.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.