Internetový prehliadač Vivaldi prináša vylepšenia práce s kartami, stojí za pozornosť.

Je to nórsky prehliadač, ktorý sa vyznačuje jednoduchosťou, má prvky Chrome, ale podobá sa aj na Operu. Beží na jadre Chromium. Prehliadač používa farebné témy a môžete doň zapisovať poznámky presne tak, ako kedysi do Opery. To však asi nebude to najpodstatnejšie, čo vás na ňom zaujme. Okrem veľmi dobrej kompatibility s webovými stránkami teraz prináša hlavné novinky s kartami stránok.

Pri otváraní viacero stránok s rovnakou doménou sa dajú zlúčiť z kontextového menu. To sa vykoná automaticky. Prehliadač vie, ktoré karty majú stránky z jednej domény a potom ich zlúči. Klávesom Ctrl a klikaním myšou na karty však môžete vytvárať skupiny kariet s rôznymi doménami / stránkami. Ušetríte miesto a zároveň sa všetky dostanú pod jednu „strechu“. Výborný nápad nielen v čase vianočných nákupov na e-shopoch a preplnených lištách prehliadača kartami.

Ďalšou novinkou je notifikácia priamo na karte stránky – Tab Notification. To znamená, že sa vám bude zobrazovať napríklad počet neprečítaných správ na Messengeri. Nová funkcia je orientovaná zatiaľ na zobrazovanie notifikácií zo sociálnych sietí. Po príchode správy sa bude zobrazovať počet nových upozornení podobne ako na mobilných telefónoch. Teda číslom v krúžku.

Prehliadač okrem iné podporuje ukladanie a otváranie stránok uložených v skupine. Nepotrebujete tzv. Session doplnok, ako v iných prehliadačoch. Opera toto má, no podobnosť s Operou sme už v úvode spomínali. Súčasťou inštalácie je aj PDF zobrazovač. No a v neposlednom rade sme ocenili možnosť inštalácie vo forme prenosnej verzie.

Stiahnite si prehliadač Vivaldi 1.6.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.