Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V dnešnej dobe sa proces plánovania dovolenky začína na webe.

Google Slovákom sprístupňuje svoje dve cestovateľské služby, takže odteraz môže byť dovolenkový plán realitou opäť o niečo jednoduchší a rýchlejší. Prvou je služba Letenky Google, vďaka ktorej budú môcť používatelia vyhľadať lacné letenky do vysnívanej destinácie, druhou je služba Destinácie na Googli, ktorá zas poskytuje užitočné cestovateľské informácie na kartách v mobile, vrátane cien ubytovania, či miestnych atrakcií, ktoré jednoducho treba vidieť.

Zo štatistík vyhľadávača Google v kategórii „Cestovanie a turistika“ za 2016 vyplýva, že až 62% vyhľadávaní sa týkalo konkrétnych destinácií. Do veľkej mieri vyhľadávanie tiež ovplyvňuje aj využívanie mobilných zariadení. Napríklad v prípade smartfónov sa až tretina vyhľadávaní spojená s cestovaním uskutočnila na mobile, čo predstavuje až 54% nárast oproti 2015.

Do sveta so službou Letenky Google

Letenky Google umožňujú používateľom vyhľadať najvhodnejší let, pričom porovnávajú letenky stoviek medzinárodných aeroliniek. Pokiaľ má používateľ flexibilitu, služba Letenky Google mu dokáže odporučiť cestovanie do rôznych populárnych destinácií, stačí len definovať typ dovolenky a takisto počet dní, ktoré majú cestujúci k dispozícii. Navyše mu umožňuje byť aj veľmi špecifický, napríklad dokáže vyhľadať, kam všade je možné cestovať z Bratislavy alebo Viedne s letom do dvoch hodín v cene do 200 eur.

Pokiaľ chce cestovateľ získať najlepšiu ponuku, pri vyhľadávaní konkrétneho letu sa mu tiež zobrazia informácie o alternatívnych možnostiach daného letu, či už na iné letisko, prípadne v ktorý deň sú najlacnejšie letenky do zvolenej destinácie. Používateľ si vie nastaviť aj zasielanie notifikácií o cenách leteniek na konkrétnu trasu, najmä pokiaľ očakáva výrazné zníženie alebo zvýšenie ceny letu.

Používateľom je služba Letenky Google k dispozícii na stránke google.sk/flights.

Destinácie pod palcom

Pri najbližšom plánovaní dovolenky môžu už aj Slováci začať na svojom smartfóne priamo vo Vyhľadávači Google. Práve nárast vyhľadávaní cestovných informácií na mobiloch inšpiroval Google k zavedeniu služby Destinácie na Googli, ktorá ponúka používateľom množstvo informačných kariet z rôznych populárnych lokalít.

K týmto informačným kartám sa dokážu slovenskí používatelia dostať veľmi jednoducho. Vo vyhľadávaní stačí zadať kontinent alebo krajinu so slovom “destinácie” a zobrazia sa informačné karty o zvolenej lokalite aj s množstvom cestovateľských tipov.

Vďaka službe Destinácie na Googli si budú môcť používatelia naplánovať cestu. Informácie, ktoré sa zobrazujú na rôznych kartách, zahŕňajú ceny ubytovania (zobrazujú najlacnejšiu dostupnú možnosť do zvolenej destinácie), tipy na výlety s populárnymi atrakciami v okolí, zaujímavosti o krajine či meste (kedy cestovať, informácie o počasí, atrakcie či čo určite vyskúšať v danej lokalite).

Turistický sprievodca nevynechá najobľúbenejšie a najnavštevovanejšie miesta v zvolenej destinácii a pokiaľ máte záujem spoznávať krajinu, dokáže vám navrhnúť najvhodnejší itinerár a tak môžete spoznať Francúzsko napríklad od Paríža až po Azúrové pobrežie. Vyberať však môžete z desiatok už predpripravených itinerárov, ktoré sú založené na reálnom správaní používateľov, aby si cestovatelia dokázali predstaviť, ako vyzerá návšteva danej krajiny. Budú tak môcť využiť skúsenosti ostatných cestovateľov pre naplánovanie vlastného (dokonalého) programu.

Značky: