Výrobca čipov prijal bývalého výkonného riaditeľa HMD Global, ktorý v spoločnosti pôsobil od roku 2016.

Najznámejšia tvár spoločnosti HMD Global, Juho Sarvikas, opustil spoločnosť iba pred pár dňami. V čase jeho odchodu sme ešte nevedeli, kam budú jeho ďalšie kroky smerovať. Teraz sa však dozvedáme, že sa pripojí k najväčšiemu výrobcovi čipov – spoločnosti Qualcomm.

Podľa vyjadrenia Qualcommu Sarvikas sa stane viceprezidentom a prezidentom pre severoamerický obchod. Juho Sarvikas v HMD Global pôsobil ako hlavný produktový riaditeľ zodpovedný za vedenie technických, dizajnových a marketingových tímov HMD. Neskôr sa stal viceprezidentom pre severoamerické operácie HMD Global pri zachovaní pozície finančného riaditeľa. Pred príchodom do HMD Global pracoval v Microsofte ako vedúci pracovník pre značku Nokia. 

Počas pôsobenia v spoločnostiach Nokia, Microsoft a HMD Global vždy zastával strategicky dôležitú pozíciu. Juho Sarvikas by mohol zohrať strategickú rolu aj v rozvíjajúcej sa spoločnosti Qualcomm ako značky, orientovanej priamo na zákazníka, aby nebola vnímaná iba ako výrobca čipov. 

Prvým projektom, ktorý by mohol byť na trh uvedený v tomto novom koncepte, sa môže stať herná konzola v štýle Nintendo Switch.  

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Qualcomm vraj pripravuje hernú konzolu v štýle Nintendo Switch

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.