Pobeží na Androide 12, čo nám poskytuje aj približný časový rámec uvedenia.

Herná konzola od Qualcommu bude obsahovať FHD+ displej a 6 000 mAh batériu. Vo výbave sa nebude údajne nachádzať kamera a funkcia telefonovania. Správy o novej konzole sa začali objavovať už v októbri minulého roka, kedy sa objavila správa, že Qualcomm začal v spolupráci s Asusom pracovať na hernom smartfóne. Najnovšie sa pritom zdá, že herným zariadením nemusí byť telefón, ale herná konzola podobná Nintendo Switch, ktorá bude mať prístup k úplnému balíku aplikácií a služieb spoločnosti Google. 

Podľa správy Pocketnow, herné zariadenie od Qualcommu bude mať odnímateľné ovládače. Rovnako ako konzola Nintendo Switch, aj Qualcomm konzola s Androidom umožní prepojenie s televízorom a hrať hry na väčšej obrazovke. Zariadenie bude údajne vybavené 6,5-palcovým FHD+ displejom a nebude chýbať podpora pre externé chladenie ventilátorom. Zaujímavosťou pritom je, že podpora telefonovania bude úplne chýbať.

Zariadenie je údajne vybavené batériou s kapacitou 6 000 mAh s podporou rýchleho nabíjania QuickCharge. Qualcomm sa pre väčší formát mohol rozhodnúť aj kvôli lepšiemu odvádzaniu tepla, čo sa pri dizajne dnešných tenkých telefónov ukazuje ako problém.

Ďalšou zaujímavosťou je aj to, že na pripravovanej konzole sa údajne nebudú nachádzať fotoaparáty. Zdroj uvádza, že herná konzola by mohla byť vydaná začiatkom roka 2022. Súčasťou výbavy bude aj podpora 5G. Cena by sa mohla pritom pohybovať na úrovni okolo 300 dolárov. Nie je pritom jasné, či táto cena už zahŕňa aj odnímateľné ovládače.

Nechajme sa teda prekvapiť, čo nám Qualcomm nakoniec predstaví.

Zdroj: Pocketnow

Prečítajte si aj:

PlayStation 5 vs. Xbox Series X vs. Google Stadia: Ktorá konzola je lepšia a potrebujete ju vôbec? (VIDEO TOUCHIT)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.