Skorší príchod novej služby už o niekoľko mesiacov potvrdil priamo generálny riaditeľ Warner Bros. Discovery, keďže proces spájania ide podľa neho nadmieru dobre.

Nová streamovacia služba, ktorá vznikne spojením HBO Max a Discovery+, bude spustená skôr ako to bolo pôvodne plánované. Pôvodne malo k spojeniu a spusteniu novej platformy dôjsť v lete 2023, avšak generálny riaditeľ spoločnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav aktuálne potvrdil, že sa tak stane už niekedy na jar.

Zatiaľ nie je jasné, ako sa bude nová streamovacia služba volať a ani to, akú konkrétnu podobu bude mať. Už v súčasnosti však Warner Bros. Discovery presúva niektorý obsah z Discovery+ na HBO Max. Firma okrem toho plánuje spustiť aj vlastnú bezplatnú streamovaciu službu, ktorá však bude obsahovať reklamy. Zaslav tvrdí, že Warner Bros. Discovery má najväčšiu televíznu a filmovú knižnicu v celom odvetví zábavného priemyslu, čo im umožňuje distribuovať ich obsah viacerými spôsobmi.

Obidve streamovacie služby majú v súčasnosti dokopy takmer 95 miliónov predplatiteľov. Veľkú väčšinu z nich tvoria abonenti HBO a HBO Max. Generálny riaditeľ Warner Bros. Discovery je presvedčený, že spojenie služieb prinesie firme nových predplatiteľov a zníži mieru odchodov existujúcich používateľov.

Zdroj: TheVerge.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.