Ide o tlačiareň na formát A3 s možnosťou tlačiť bannery rôznych veľkostí. Ideálna je do kancelárie, ktorá produkuje tlačové materiály v rôznych formátoch.

Silnou stránkou je najmä tlač bannerov do maximálnej dĺžky až 1,3 m. Okrem toho podporuje rôzne predlohy, napríklad s predznačenými ohnutiami. Vďaka tomu si vytvoríte rôzne letáky v klasickom alebo rozkladacom formáte. Vo verzii DN má zabudovanú aj automatickú obojstrannú tlač. Práve tento model sme mali v redakcii na test.

Výrobca zmenil ovládanie a použil dotykové tlačidlá s podsvietením. To je pri OKI netradičný prvok. Faktom ale je, že ide o vynikajúco spracované ovládanie. Displej je podsvietený a ovláda sa výlučne tlačidlami na ovládacom paneli. Reakcie zariadenia boli okamžité a nastavíte ho rýchlejšie ako pri iných modeloch výrobcu s dotykovým displejom. Priaznivci dotykových displejov sa nemusia obávať zhoršeného komfortu. Dá sa spravovať cez webové rozhranie, ak je pripojené v sieti. Využiť môžete LAN alebo Wi-Fi, prípadne klasiku cez USB port. Na prednom paneli je zároveň značka NFC. Slúži na bezdrôtovú tlač zo smartfónu. Využiť môžete aplikáciu OKI Mobile Print, ktorá nájde aj ostatné kompatibilné zariadenia OKI vo vašej sieti. Umožňuje rovnaký komfort ako klasická tlač z počítača. Podľa typu zariadenia je na výber normálna alebo duplexná tlač, ČB alebo farebný režim, nastavenie papiera a ďalšie. Okrem podpory priamej tlače sú podporované protokoly AirPrint alebo Google Cloud Print 2.0.

Tlač s podporou NFC

Čip NFC sa dá využiť aj na zabezpečenú tlač a podporu verifikačných kariet. Nimi sa používatelia autorizujú a odoslané materiály sa vytlačia až keď bude používateľ priamo pri zariadení.

Integrovaný zásobník má kapacitu 300 listov, využiť môžete aj prídavný zásobník a zväčšiť tak objem na vstupe o 535 listov. Viacúčelový zásobník je vhodný na tlač s papierom vyššej gramáže až do 256 g/m² a zmestí sa do neho 100 listov. Pridaním všetkých dostupných zásobníkov sa dá zariadenie rozšíriť až na kapacitu 2540 listov formátu A4. Rozlíšenie tlače má maximum na 1200 × 1200 dpi. To je dostatočné rozlíšenie na tlač grafických materiálov.

OKI C844 sa vyznačuje rýchlym zahriatím, a to nielen z úsporného režimu. V tomto prípade to je 10 sekúnd, z vypnutého stavu dvojnásobok. Veľmi dobre je na tom zariadenie aj v oblasti spotreby. V režime hlbokého spánku je to len 1 W, v bežnom úspornom režime 11 W. Rýchlosť tlače je 36 str./min na formát A4 a 20 str./min. vo formáte A3. Je jednopriechodová, a tak sú rýchlosti platné v čiernobielom aj farebnom režime.

Verdikt

OKI C844 je výborná LED tlačiareň formátu A3. Je určená nielen do štandardnej kancelárie s potrebou tlačiť bannery, ale aj do maloobchodu. Zaujímavá je práve svojimi možnosťami tlače veľkých materiálov ako aj neštandardných formátov. Hodí sa na tlač rôznych etikiet, štítkov, letákov a iných materiálov na papier s vyššou gramážou. Ak ju máte, nemusíte si ich chodiť tlačiť inde a platiť za to.

Uplatnenie nájde v kreatívnych kanceláriách, ale aj v bežných potravinách alebo reštauráciách. Tieto prevádzky si vďaka nej môžu vytlačiť jedálne lístky podľa sezóny alebo na naplánovanú akciu a zároveň využiť zariadenie na tlač faktúr a štandardných dokumentov formátu A4.

 

Cena: C824n… 1054 €, C824dn… 1210 €

Zapožičal: OKI Europe

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.