Zahrať si dobrú hru a ak je ešte zadarmo, no povedzte, to je na nezaplatenie.

Nie všetky sú ale zadarmo, avšak stoja výrazne menej, ako v plnej cene. Kde takéto hry hľadať. Pozreli sme sa na to, ako získať staršie či aktuálne hry v zľavách až do 90 %. Najväčší rozruch spôsobila pred rokmi služba Epic Games, ktorá vydala raz týždenne, konkrétne vo štvrtok novú hru.

Veľké zľavy má aj Steam, ktorý už roky verne kopíruje Vianoce, jar, leto alebo jesenné akcie. Pomedzi to sú „bežné“ dni vyplnené ešte rôznymi akciami vydavateľov alebo pri príležitosti nejakej udalosti.

Pre občasných hráčov to vychádza tak, že za hru nemusia platiť plnú cenu. Je ale potreba na vydanú hru niekoľko mesiacov čakať. Novinky si týmto spôsobom nakupovania nezahráte. Špeciálne akcie majú aj služby PlayStation Plus a Xbox Games with Gold. Za ich členstvo ale treba platiť vo forme predplatného. Dostávate však bonusy vo forme hrania hier v mesačnom období.

Jedným zo spôsobov, ako sa dozvedieť, že je v zľave hra, o ktorú budete mať záujem, zadať emailovú adresu v službe. Na prevzatie hry zadarmo je potrebné, aby ste sa zaregistrovali. Pri nákupe s akciovými cenami nie je vždy nutná registrácia v obchode. Pozor ale na to, že pri kúpe kľúča na hru v Steame, budete musieť mať konto na Steame. Toto je ale obligátna záležitosť. Kto hrá hry, účty má a kto začína, najlepšia cesta ako začať, je účet si založiť.

Jedným z webov, kde nájdete zľavy a špeciálne balíčky viacerých hier je www.humblebundle.com. Máte možnosť si kúpiť viac hier naraz, podľa dostupného balíčku. Tu je minimálna suma, za ktorú sa predáva, no môžete dať aj viac a zvyšok pôjde ako podpora serveru a charite podľa vášho výberu. Stále je tu však možnosť kúpiť si hry samostatne.

Ďalším webom, kde získate hry za super ceny je www.gog.com ako GoodOldGames. Sú tu aj novinky, predovšetkým si tu ale prídete na svoje pri hľadaní starších hier. Sú upravené tak, aby sa dali hrať na nových počítačoch. Prevažne staršie hry teraz spustíte na kancelárskych notebookoch bez potreby mať na dnešné pomery výkonnú zostavu. Tento web je základom každého príležitostného hráča hľadajúci dávku nostalgie a akciové ceny.

Fanatical na adrese www.fanatical.com je typický e-shop s akciami na hry. Niektoré až do výšky 98 %, spravidla ale ide o výnimky. Avšak kúpiť si tu môžete v miernej zľave aj hry pred vydaním, napríklad Hogwarts Legacy. Ušetriť môžete aj na bundloch, teda viacerých hier predávaných v jednom balíčku.

Na webe gg.deals nájdete hry v akcii na rôznych službách, pričom aj tu sa predávajú hry za akciové ceny. Kto ale nechce sledovať Epic Games pravidelne, tu máte všetko na jednom mieste.

Špecialitou je aj web www.kinguin.net, na ktorom nájdete akciové ceny na množstvo hier aj v čase, keď nie sú v danom obchode v akcii. Môžete si tak kúpiť v zľave Age of Empires aj keď ho Steam ponúka za plnú cenu. Tu si ho kúpite vo forme kľúča, ktorý následne do obchodu importujete. Toto je tiež dôležitý server, keď chcete nakupovať nové aj staršie hry za super ceny.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.