Chrániť IT zariadenia pred zlodejmi je nutné vždy. Dlhoprstí nevymreli a teraz, keď sú zariadenia ako konvertibilné notebooky, tenké tablety alebo monitory naozaj ľahko mobilné, je to ešte náročnejšie. 

delljesen2016

Spoločnosť Kensington predstavuje v tejto oblasti jasnú jednotku, port Kensington Lock sa nachádzal prakticky na všetkých notebookoch. Akurát predchádzajúca verzia tohto účinného ochranného mechanizmu bola príliš veľká na rozmery súčasných zariadení.

Na podujatí spoločnosti Dell v Bratislave však Kensington predstavil novú verziu svojho zámku, ktorá je schopná dobre ochrániť aj najtenšie zariadenia. Zatiaľ má na to výhradnú spoluprácu so spoločnosťou Dell, ale časom sa rozšíri aj na zariadenia od ďalších výrobcov.

delljesen2016-4

MicroSaver Security Lock chráni všetko, do čoho sa dá „pichnúť“, čo sú všetky mobilné zariadenia od Dellu. V dodávke nájdete dva kľúče, samotný zámok a tiež oceľové lano, ktoré sa pripevní k niečomu pevnému v miestnosti – napr. o radiátor, veľké kusy nábytku a pod.

Chránené zariadenie sa dá pritom pripevniť k tejto ochrane aj bez kľúča, stačí len zacvaknutie. Zobrať ho však môže len ten, kto má kľúč. Kenstington to navyše dokáže zariadiť aj tak, aby správca systému mohol mať univerzálny kľúč na uvoľnenie viacerých zariadení vo firme napr. pri ich oprave.

Špeciálne nás zaujala aj možnosť pomocou Kensington zámku chrániť aj tašku na notebook. Takto sa chránia zipsy proti jej neoprávnenému otvoreniu.

delljesen2016-5

A tiež samotná taška proti jej ukradnutiu.

delljesen2016-6

Pozreli sme si aj ďalšie zariadenia od firmy Kensington napr. stojan na šikovné uloženie notebooku do podoby pohodlnej na prácu za stolom.

delljesen2016-3

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.