Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, uviedla najnovšiu verziu svojho riešenia pre unifikované zabezpečenie siete Kerio Control 9.3. Kľúčovou inováciou novej verzie je zabudovanie funkčnosti vysokej dostupnosti a obnovenia v prípade zlyhania, ktorá umožní malým a stredným spoločnostiam (SMB) eliminovať riziká straty pripojenia a hrozby zraniteľnosti sietí.

Na zaistenie vysokej dostupnosti získajú noví ale aj existujúci zákazníci druhé identické zariadenie Kerio Control alebo virtuálny stroj. Na obe zariadenia sa bude vzťahovať jedna softvérová licencia. Zákazníci nakonfigurujú druhé zariadenie ako klon aktívneho zariadenia, pričom nastavenie konfigurácie je jednoduché a trvá iba niekoľko minút. Po nakonfigurovaní sa obe zariadenia pripoja cez synchronizačný port a všetky pravidlá a smerovania budú replikované a aktualizované medzi oboma zariadeniami.

Nefunkčnosť hlavného zariadenia v dôsledku poruchy alebo iných príčin často núti správcov siete obnoviť pripojenie pomocou jednoduchého routeru,  čo môže viesť k zníženiu produktivity. Navyše je sieť po tento čas vystavená bezpečnostným hrozbám, kým nie je zariadenie opravené alebo nahradené. S funkciou vysokej dostupnosti prevezme druhé zariadenie v prípade výpadku alebo chyby okamžite plnú záťaž a užívatelia tak nepocítia prerušenie služby, a čo je dôležitejšie, spoločnosť nebude vystavená rizikám zraniteľnosti.

„Najnovšia verzia Kerio Control podčiarkuje úsilie spoločnosti GFI pokračovať v rozvoji svojho portfólia sieťových, bezpečnostných a komunikačných riešení pre SMB podniky,” povedal Dan Beer, generálny riaditeľ GFI Software. „Sme hrdí na to, že môžeme poskytovať správne riešenia všetkým zákazníkom, ktorí potrebujú mať istotu, že ich firemné siete sú vždy funkčné a bezpečné.”

Už viac ako 25 000 spoločností po celom svete se spolieha na zariadenia Kerio Control z dôvodu spoľahlivého zabezpečenia internetového pripojenia a silnej ochrany pred kybernetickými hrozbami prostredníctvom firewallu, antivírusovej a antimalvérovej ochrany a filtrovania webového pripojenia. S verziou 9.3 môžu spoločnosti vylúčiť riziká a náklady spojené s výpadkom zariadenia a prípadného narušenia ochrany pred bezpečnostnými hrozbami.

Značky: