Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Úplne nová Kia Niro EV triumfovala v prestížnej nemeckej súťaži Zlatý volant (Golden Steering Wheel Awards), ktorá je všeobecne považovaná za najdôležitejšie automobilové ocenenie v Nemecku.

Plne elektrický crossover, ktorý bol uvedený na trh začiatkom tohto roka a získal ocenenie „Zlatý volant 2022“ v ostro sledovanej kategórii kompaktné SUV. Kia Sportage Plug-in Hybrid SUV obsadila druhé miesto; prvé dve miesta podčiarkujú silné postavenie značky Kia v jednom z najpopulárnejších segmentov vozidiel v Európe.

Modely Niro EV, Sportage Plug-in Hybrid a EV6 GT boli medzi 47 novými vozidlami v celkovo siedmich kategóriách, ktoré nominovali redakcie nemeckých publikácií „AUTO BILD“ a „BILD am SONNTAG“. Ich čitatelia potom vybrali troch finalistov z každej kategórie vozidiel a následne 21-členná odborná porota podrobne otestovala každé vozidlo vo finálovom kole súťaže.

Kia Sportage Plug-in Hybrid sa pre zákazníkov exkluzívne vyrába v jedinom európskom závode značky Kia v Európe od februára 2022. Piata generácia modelu Sportage je prvou ktorá schádza z výrobných liniek aj v elektrifikovaných variantoch HEV a PHEV. Výrobný závod Kia Slovakia tak pokračuje vo výrobe oceňovaných elektrifikované vozidiel, ktoré vynikajú v porovnaní s konkurenciou a zároveň sú dôkazom záväzku značky Kia k udržateľnej mobilite.

Kia bude celosvetovo pokračovať v rozširovaní svojho elektrifikovaného modelového radu, ktorý bude do roku 2027 zahŕňať 14 batériových elektrických vozidiel (BEV) vrátane nového radu malých a stredných elektrických vozidiel od roku 2025. Spoločnosť plánuje do roku 2030 predávať 4 milióny vozidiel ročne, z toho 1,2 milióna vozidiel BEV.

Značky: