Kim Dotcom mal celkom problémy so svojou dávnou sieťou Megaupload. Pripomeňme, že to bola populárna cloudová služba, ktorá bola zastavená v roku 2012 americkou vládou z dôvodu porušovania autorských práv.

Po jej zatvorení sa Dotcom presunul na Nový Zéland a tu v roku 2013 založil službu s označením Mega. Z nej odišiel minulý rok, keď jej riadenie prevzala čínska firma.

Dotcom však s cloudovou službou ešte neskončil. V jeho tweetovom príspevku oznamuje založenie úplne novej služby, ktorá by sa mala verejnosti predstaviť v januári.

Dotcom predstavil svoj plán už v auguste 2015, teraz dostal o niečo konkrétnejšie kontúry. Zatiaľ nie je známe meno jeho nového projektu. Vieme len to, že súbory sa budú synchronizovať naprieč všetkými zariadeniami používateľa. Nebude sa tu uplatňovať žiadny dátový limit a ponúkne aj šifrovanie dát priamo počas ich ukladania.

Dotcom však zatiaľ bojuje proti jeho vydaniu jeho osoby z Nového Zélandu do USA. Založenie novej služby budeme detailne sledovať.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.