Travel-tech spoločnosť Kiwi.com otvára na Slovensku novú pobočku. Rovnako ako bratislavská kancelária bude aj tá košická, sídliaca v Business Centre Košice, zameraná na vývoj kľúčových produktov Kiwi.com.

V Košiciach sa otvorí nielen pobočka, ale aj príležitosti pre talentovaných ľudí, developerov a dátových inžinierov, ktorých zaujíma prostredie globálnej tech firmy a chcú sa podieľať na vývoji produktov meniacich cestovanie po celom svete. Firma chce osloviť lokálnu komunitu aj zahraničných záujemcov, ktorí majú chuť na trochu dobrodružstva v meste na východe Slovenska. Firma ďalej  dodáva, že pozície sú k dispozícii aj záujemcom z Ukrajiny.

Zdroj: Kiwi.com
Štatistiky v oblasti slovenských rezervácií od 1. 1. 2022 do 1. septembra 2022 na cesty uskutočnené medzi 1. 6. 2022 a 1. 9. 2022 s odletom zo Slovenska a Rakúska

Kiwi.com otvorila svoju prvú strategickú pobočku na Slovensku v roku 2019, a to v Bratislave, kde aktuálne zamestnáva približne 55 ľudí pracujúcich na vývoji kľúčových produktov – konkrétne ide o služby ako Nomad, Virtual Interlining, Tequila a ďalšie.

Zdroj: Kiwi.com
Štatistiky v oblasti slovenských rezervácií od 1. 1. 2022 do 1. septembra 2022 na cesty uskutočnené medzi 1. 6. 2022 a 1. 9. 2022 s odletom zo Slovenska a Rakúska

Košický tím bude pozostávať z približne 20 ľudí vrátane dátových inžinierov, front-end vývojárov, Python/JavaScript developerov, testerov a ďalších odborníkov. Celkovo pre Kiwi.com pracuje cez 1 000 špecialistov po celom svete. Okrem Slovenska má spoločnosť zastúpenie nielen v Brne, Prahe, Barcelone, Londýne a ďalších európskych mestách, ale aj v USA. 

Juraj Strieženec, prevádzkový riaditeľ Kiwi.com ukazuje najnovšie trendy v cestovaní

Bližšie o jednotlivých službách:

Nomad: Funkcia Nomad vznikla s cieľom zlepšiť cestovanie tým, ktorí plánujú dve alebo viac zastávok. Je ideálna pre cestovateľov, ktorým nezáleží ani tak na presnom harmonograme, ale na optimálnom itinerári. Kiwi.com zoradí zastávky tak, aby bol konečný plán cesty čo najvýhodnejší.

Tequila: Tequila je online B2B platforma spoločnosti Kiwi.com, ktorá umožňuje partnerom ponúkať obsah Kiwi.com.

Virtual Interlining: Algoritmus Virtual Interlining spoločnosti Kiwi.com umožňuje kombinovať jeho používateľom lety tradičných a nízkonákladových aerolínií, a to v rámci jedného itineráru.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.