Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kiwi.com, vedúca online cestovná platforma s unikátnou vyhľadávacou technológiou, dnes v súvislosti s ďalšou fázou rastu oznámila menovanie nových členov predstavenstva.

Daniel Finnegan, bývalý finančný  a účtovný riaditeľ spoločnosti Booking Holdings (pôvodne Priceline Group Inc.), ktorá počas jeho 14-ročného pôsobenia vyrástla na 22 000 zamestnancov a dosiahla valuáciu vyše 100 miliárd dolárov, bude nezávislým členom boardu.

„Som rád, že budem pracovať po boku Olivera a celého tímu Kiwi.com a podieľať sa tak na ambicióznom cieli, teda poskytovať výnimočnú hodnotu a zážitky cestovateľom po celom svete,“ komentuje svoje menovanie Daniel Finnegan.

Predstavenstvo ďalej tvoria Oliver Dlouhý, spoluzakladateľ a CEO Kiwi.com, Juraj Strieženec, finančný riaditeľ Kiwi.com, a taktiež členovia tímu General Atlantic Technology, riaditeľ Tanzeen Syed a viceprezidentka spoločnosti Jessie Cai.

„Je pre mňa veľkou cťou byť obklopený takouto skupinou expertov, teším sa na našu spoluprácu a ďalšie škálovanie Kiwi.com,“ komentuje menovanie Oliver Dlouhý. „Nové predstavenstvo prináša diverzitu v strategických, ale aj v prevádzkových skúsenostiach jeho členov, od technologických po cestovné sektory. Danielove schopnosti z pozície bývalého finančného riaditeľa jednej z najväčších cestovateľských spoločností sú pre náš biznis neoceniteľné. Vznik tohto tímu je kľúčovým míľnikom ďalšej kapitoly nášho rastu,“ dodáva.

V júni Kiwi.com oznámilo strategickú investíciu od globálneho fondu General Atlantic na ďalšie škálovanie a podporu pôvodnej vízie vytvoriť jednoduché a bezproblémové cestovanie od začiatku do konca. General Atlantic stojí za investíciami do spoločností ako Priceline, Airbnb, Meituan, Flixbus, Uber, Despegar.com, Smiles či Mafengwo a má tak rozsiahle skúsenosti v globálnom cestovnom priemysle.

„Veríme, že štruktúra a expertíza predstavenstva Kiwi.com poslúži dobre k realizácii jeho vízie. Nezávislý člen Danielovho formátu naviac do biznisu prináša ďalší skvelý impulz. V General Atlantic sme nadšení zo spolupráce s Oliverom, ako aj s novým predstavenstvom a celým tímom Kiwi.com a tešíme sa na ďalší vývoj tejto travel-tech platformy novej generácie,“ uzatvára Tanzeen Syed.

 

Značky: