Používatelia mali byť migrovaný na novú verziu už v septembri.

Microsoft v polovici júla oznámil, že od 1. septembra 2018 zruší podporu pre klasického desktopového klienta služby Skype. Používateľov chcel migrovať na novú verziu služby, ktorá je súčasťou systému Windows 10 a stiahnete si ju aj v obchode s aplikáciami. Takisto je dostupná aj ako desktopový klient, v porovnaní s klasickým Skypom sa odlišuje novým, modernejším dizajnom.

Používatelia však s týmto rozhodnutím neboli spokojní a dali to jasne najavo. Na diskusných fórach poukazovali na nevýhody nového dizajnu. Okrem domácich používateľov kritizovali zmenu aj podniky, ktoré využívajú Skype na firemnú komunikáciu. Nový dizajn totiž neobsahuje niektoré funkcie, ktoré využívajú v klasickom Skype.

Microsoft na kritiku zareagoval a oficiálne oznámil, že podporu klasickej verzie Skypu predĺži o nejaký čas. Zároveň do Skypu 8.0 zapracuje žiadané funkcie a zmeny – hoci predtým hovoril, že verzia 8.0 je navrhnutá špeciálne podľa potrieb používateľov služby. Ak teda používate klasického klienta služby Skype, môžete v jeho používaní pokračovať. Minimálne nejakú dobu bude ešte dostupný a podporovaný aj zo strany výrobcu.

Zdroj: thurrott

Prečítajte si aj:

VIDEO: Nový dizajn služby Skype vás prekvapí. Dostanú ho všetky platformy

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit