Microsoft chce zaujať mladú generáciu.

Skype sa čoskoro zmení. Nielen z hľadiska používateľského rozhrania, ale čiastočne aj funkciami a zameraním. Microsoft totiž chce, aby bola jeho komunikačná služba inak vnímaná – nie iba ako nástroj pre potreby video hovorov, ale ako komunikačná aplikácia pre všetky formy komunikácie, vrátane bežného chatovania. Posielať textové správy cez Skype môžete samozrejme aj dnes, avšak nový dizajn má dať tejto službe úplne inú atmosféru. Skype bude emotívnejší, Microsoft ho chce týmto krokom prispôsobiť pre mladú generáciu.

V praxi to znamená, že nový Skype bude farebnejší a sviežejší, pričom vašu preferovanú farbu si vyberiete v nastaveniach. Služba dostane aj novú funkciu s názvom Highlights, čo je ďalšia kópia funkcie Snapchat Stories. V posledných mesiacoch ju skopíroval Facebook do svojej sociálnej siete, Messengera aj Instagramu, takže ste sa s ňou určite stretli. Umožňuje zdieľanie fotiek a videí, ktoré sa automaticky zmažú po 24 hodinách. V prípade Skypu však funkcia Highlights zachová vaše zdieľané momenty po dobu až 1 týždňa.

Pozrite si novinky vynoveného Skypu

Podobne ako v ostatných spomenutých službách, aj Skype umožní oživiť fotografie a videá rôznymi nálepkami, textom či smajlíkmi. Vďaka týmto grafickým prvkom má byť komunikácia emotívnejšia a týka sa to chatovania aj samotných video hovorov. Taktiež pribudne podpora zabudovaných aplikácií, vďaka ktorým môžete importovať GIF súbory alebo priamo v Skype sledovať YouTube videá či nakupovať lísky cez StubHub. Priamo v Skype budete môcť vyhľadávať aj informácie cez internet, o to sa postará zabudovaný vyhľadávač Bing.

Nový dizajn služby Skype dostanete automaticky, vo forme aktualizácie. Tá bude čoskoro dostupná pre platformy Android, iOS, Windows and macOS.

Zdroj: Skype

Prečítajte si aj:

VIDEO: Skype môžete používať aj bez prihlásenia. Zatiaľ iba na webe

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit