Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

mBank bola v roku 2007 prvou bankou na Slovensku, ktorá prišla s novým, bezpoplatkovým modelom transakčného bankovníctva. Bežný účet a základný súbor služieb, ktorý je s týmto účtom spojený, tak klientom už 12 rokov poskytuje zadarmo. Na poplatkoch za vedenie bežného účtu teda slovenským klientom od svojho vzniku mBank ušetrila odhadom spolu 150 miliónov EUR.

Odhadovanú úsporu banka vypočítala na základe priemernej výšky poplatku za vedenie bankového účtu na Slovensku. „Tento prepočet tak ilustruje výhody bezpoplatkového transakčného bankovníctva, ktoré sme na náš trh priniesli. Sme presvedčení, že základné bankové služby by mali byť zadarmo,“ uvádza Robert Chrištof, generálny riaditeľ mBank Slovensko.

Prepočty ďalej ukazujú, že ak by si účet v mBank otvoril klient vo veku 20 rokov, za svoj život len na poplatkoch za vedenie účtu ušetrí približne 2500 EUR. „Tieto poplatky si klienti u nás neprajú, rovnako ako to je aj v iných európskych krajinách. V mBank chceme tento model aj naďalej presadzovať, lebo to považujeme za prirodzené a naši klienti si tak môžu vybrať, na čo iné takto usporené peniaze minú,“ dodal R. Chrištof.

mBank za dobu svojho pôsobenia na slovenskom trhu svojim dnes už takmer 300-tisíc klientom priniesla mnoho inovácií. Aj to bude zrejme dôvod, prečo počet klientov ktorí používajú mobilné bankovníctvo mBank narástol od začiatku roku až o 28%.

Len za posledný rok mBank postupne spustila najmodernejšie platobné služby ako sú Google Pay, Apple Pay, Fitbit Pay či Garmin Pay, ktoré klientom umožňujú platiť rýchlo, jednoducho a bezpečne mobilným telefónom, smart hodinkami alebo iným zariadením. Nedávno tiež banka zaviedla možnosť potvrdzovať mobilné platby a iné operácie v internet bankingu rýchlejšie a efektívnejšie prostredníctvom mobilnej autorizácie priamo v aplikácii. V nej si môžu klienti jednoducho nastaviť, aby im počas práce s internet bankingom namiesto SMS kódu prišla notifikácia na ich mobilný telefón. Svoju platbu tak potvrdia jediným kliknutím a nemusia strácať čas manuálnym prepisovaním SMS kódov.

„mBank je lídrom v novinkách a najmä v digitálnom bankovníctve. Vždy sa budeme snažiť, aby sme inovácie, ktoré majú pre zákazníka vysokú pridanú hodnotu, prinášali na trh medzi prvými. Ak v budúcnosti identifikujeme na strane našich zákazníkov určitú potrebu, budeme sa ju opäť snažiť čo najskôr uspokojiť,“  dodáva Robert Chrištof.

Jednotná úroková sadzba na hypotéky

Banka neustále prináša novinky aj na poli hypotekárnych a úverových produktov. Teraz majú klienti mBank, ktorí zvažujú kúpu nehnuteľnosti, možnosť čerpať výhodnú mHypotéku. Aktuálne banka ponúka fixáciu na jeden, tri, štyri alebo päť rokov s jednotnou úrokovou sadzbou 0,69% s poistením úveru alebo 0,94% bez poistenia úveru a LTV do 80%. Všetky podmienky pri akomkoľvek úvere má mBank vždy férovo a transparentne zverejnené, nemení ich pre rôznych klientov, platia pre každého rovnako a aký úrok klientovi vypočíta, taký aj dostane.

Na druhej strane, tzv. nulová pôžička alebo prvý úver zdarma je bezúčelová pôžička s nulovým úrokom až do výšky 1500 EUR. Klient si ju vie zaobstarať jednoducho online, z pohodlia domova a preto je mimoriadne obľúbeným produktom.

Klienti majú vďaka internet bankingu a kvalitnej mobilnej aplikácii mBank svoje financie stále pod kontrolou. Filozofiou mBank totiž je neustále zjednodušovať život svojich klientov, aby mohli venovať viac času svojmu súkromiu a menej ho strávili pri bankových operáciách.

Značky: