Ako sa učiť online; ktoré vzdelávacie aktivity prinášajú najväčší výsledok; ako funguje vzdelávanie v rôznorodých organizáciách; kurátorstvo vzdelávania; moderný onboarding.

Aj tieto témy odzneli na konferencii o digitálnom vzdelávaní e-learnmedia CAFÉ 2022. V Bratislave (a online) sa stretli ľudia z oblasti L&D a HR, aby sa podelili o svoje skúsenosti a najnovšie poznatky z oblasti firemného vzdelávania.

Nosnou témou konferencie bola Symbióza ľudí a technológií, na ktorú nadviazal prvý príspevok s prekvapivým poznaním, že schopnosť učiť sa online nie je samozrejmosť ani v dnešnom digitálnom svete.

Technológie sa dostávajú postupne do všetkých aspektov vzdelávania, vrátane onboardingu, ako sa mohli účastníci presvedčiť na príklade platformy, vďaka ktorej vie firma doručiť novým zamestnancom personalizovaný onboarding.

Účastníci si mohli vypočuť aj tri rôzne pohľady na fungovanie vzdelávania v organizácii – v začínajúcej mladej firme, v zabehnutej inštitúcii, aj vo výskumnej organizácii.

Na konferencii odzneli aj pojmy ako kurátorstvo vzdelávania, či kurzová turistika. Príspevky od týchto spíkrov sa zhodovali v dôležitosti follow-up aktivít po formálnom vzdelávaní. Spíkri dali účastníkom praktické tipy, do akých aktivít sa oplatí investovať čas a peniaze, aby vzdelávanie prinieslo skutočné výsledky.

e-learnmedia CAFÉZdroj: e-learnmedia
e-learnmedia CAFÉ

Podujatie ukončila panelová diskusia, v ktorej hostia hľadali odpoveď na to, či je budúcnosť vzdelávania zamestnancov v online.

Celou konferenciou sa niesla téma dôležitosti role L&D ako kľúčovej strategickej súčasti organizácie. Po konferencii to takto zhodnotil CEO spoločnosti e-learnmedia Juraj Gabrhel: “Keď vytiahnem jednu myšlienku, tak: Chief Learning Officer do každého boardu, do každého predstavenstva. Cítime to všetci v tom L&D, že je to potrebné, strategické a že to firmám môže prinášať len výsledky.“

Spoločnosť e-learnmedia zorganizovala už dvanásty ročník konferencie o digitálnom vzdelávaní
e-learnmedia CAFÉ. Takmer 100 profesionálov z oblasti vzdelávania a rozvoja sa stretlo osobne alebo online. Počas dňa plného odborných prezentácií mohli účastníci načerpať inšpiráciu, zdieľať navzájom svoje skúsenosti a zároveň nadviazať nové kontakty a obchodné partnerstvá. 

Pozrite si, ako to na konferencii vyzeralo, prostredníctvom fotogalérie.

Dojmy z konferencie a hlbšie ponorenie sa do vybraných tém si môžete vypočuť v epizóde podcastu e-learning žije! venovanej konferencii.

Článok bol uverejnený v rámci mediálnej spolupráce.

Prečítajte si aj:

Značky: