Zariadenie prekvapí atypickým dizajnom a 21 Mpx fotoaparátom.

Kodak našťastie nezopakoval prešľap z minulého roka. Nový smartfón Ektra je všetko, len nie generický telefón, akým bol minuloročný model Kodak IM5 s veľmi slabou hardvérovou výbavou.

V prípade novinky si už na prvý pohľad všimnete, že toto nie je obyčajný telefón. Jeho dizajn totiž pripomína klasický fotoaparát. Zadnej strane dominuje veľký objektív, umelá koža a asymetrický pravý bok, ktorý má umožniť pohodlné fotenie jednou rukou. Rovnako ako v prípade klasických fotoaparátov.

kodak_elektra_foto_nowat

Telefón Kodak Elektra sa odlišuje už na prvý pohľad. Zdroj a autor: Engadget

21 Mpx fotoaparát využíva senzor Sony IMX230, ponúka optickú stabilizáciu obrazu a Kodak verí, že telefón dokáže zaujať nadšencov – fotografov. Aplikácia fotoaparátu ponúka niekoľko režimov fotenia. Okrem automatického režimu sú k dispozícii režimy manuál, krajina, šport a makro. Predinštalovaná je aj aplikácia Snapseed, ktorá patrí k tomu najlepšiemu, čo nájdete v obchode Google Play v segmente editorov fotiek.

Čo sa hardvéru týka, telefón obsahuje procesor MediaTek Helio X20 a 3 GB RAM. Má 32 GB úložisko, podporu MicroSD kariet až do 128 GB a 3000 mAh batériu s podporou rýchleho nabíjania. 5-palcový displej ponúka rozlíšenie Full HD. Telefón využíva Android 6.0 bez výraznejšej nadstavby. Dostupnosť aktualizácie na verziu 7.0 nebola oznámená.

Telefón Kodak Ektra sa dostane na trh v decembri, v Európe bude stáť 499 eur.

kodak_elektra_gif

Ektra v celej svojej kráse

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Kodak predstaví svoj smartfón. Ešte tento mesiac

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit