Huawei priniesol na náš trh šikovnú 360° kameru, ktorá sa zmestí aj do malého vrecka. Nazýva sa Huawei EnVizion 360 a pôvodne bola dostupná ako darček k predobjednávkam telefónu Huawei Mate 10 Pro. Je možné, že sa časom bude predávať aj samostatne.

Hlavnou výhodou kamery sú malé rozmery 37 × 36,8 × 26 mm. Vďaka tomu ju môžete nosiť so sebou všade a nebude vám prekážať. A nakoľko váži necelých 30 gramov, ani ju nepocítite. Súčasťou balenia je ochranné vrecúško, ktoré nosenie kamery uľahčí.

Huawei EnVizion 360 sa k telefónu pripojí pomocou USB-C rozhrania. Funguje s ľubovoľným smartfónom s týmto konektorom, podmienkou je operačný systém Android vo verzii minimálne 6.0. Na fotenie, natáčanie videí a základnú editáciu médií použijete aplikáciu HUAWEI 360 Camera, ktorá sa dá stiahnuť z obchodu Google Play.

Kamera pozostáva z dvoch fotoaparátov, každý má zorné pole 185°. Dokopy vytvárajú 360° obraz bez skreslenia. Kamera má svetelnosť f/2,1 a tvorí fotografie s rozlíšením až 5376 × 2688, resp. video v rozlíšení 1920 × 960 pri 30 fps. Jeho maximálna dĺžka je 5 minút. Kvalita fotiek a videí je v optimálnych svetelných podmienkach veľmi dobrá, v slabšom svetle je viditeľný šum.

Cena: 189 EUR
Zapožičal: Huawei

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 12/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit