Spoločnosť Canon prichádza s novinkou zameranou na tvorcov audiovizuálneho obsahu. Na svete je fotoaparát EOS M50 Mark II, ktorý si rozumie so sieťami ako Instagram, YouTube alebo Twitch. 

Canon EOS M50 Mark II

Malý a výkonný bezzrkadlový fotoaparát EOS M50 Mark II celý proces od tvorby obsahu až po jeho publikáciu zjednodušuje. Umožňuje záznam videa v rozlíšení 4K v orientácii na šírku alebo výšku, či live streamovanie vo Full HD kvalite priamo na YouTube. Fotoaparát je vybavený všetkými vstupmi a výstupmi, ktoré tvorcovia obsahu môžu potrebovať, vrátane 3,5 mm vstupu pre mikrofón a výstupu cez rozhranie HDMI a USB. Kompaktné telo, otočný displej a kompatibilita so širokým spektrom objektívov značky Canon dávajú ešte väčšiu použiteľnosť. 

Cieľ: kdekoľvek

Hlavnou charakteristikou fotoaparátu EOS M50 Mark II je všestrannosť. Vďaka HDMI výstupu môžete tvoriť výstupy na profesionálnej úrovni a s bezplatným softvérom Canon EOS Webcam Utility publikovať videá na sieti Twitch alebo uskutočňovať videohovory s priateľmi a rodinou vo vysokej kvalite.

EOS M50 Mark II a všetko potrebné na sociálne siete. Zdroj Canon

EOS M50 Mark II a všetko potrebné na sociálne siete. Zdroj Canon

Vo výbave EOS M50 Mark II je aj konektivita cez Wi-Fi alebo Bluetooth. To umožňuje ovládať fotoaparát z mobilného zariadenia a priamo nahrávať snímky a videonahrávky na sociálne siete.

Možno ho ľahko nosiť kamkoľvek so sebou, pripojiť k nemu mikrofón, prípadne ho pripevniť na gimbal. Otočný displej a elektronický hľadáčik (EVF) umožňujú komponovať záber pred aj za kamerou.

Dajte svojim príspevkom priestor vyniknúť

Na sociálnych sieťach je kľúčové vyniknúť kvalitou obsahu. EOS M50 Mark II umožňuje používať objektívy radu EF-M a s adaptérom aj kompletný rad objektívov EF vrátane ultra-širokouhlého objektívu vhodného na vlogovanie alebo objektívu s malou hĺbkou ostrosti pre zaujímavé autoportréty.

EOS M50 Mark II.

EOS M50 Mark II. Zdroj Canon

Rýchlosť fotoaparátu, snímač formátu APS-C s rozlíšením 24,1 milióna bodov, inteligentné automatické režimy a detekcia očí poskytujú výhodu aj pri fotografovaní – môžete zhotovovať ostré akčné snímky, ktoré upútajú pozornosť na sociálnych sieťach. Ak má obsah získať čo najviac zhliadnutí a fanúšikov, je dôležitá nielen vizuálna, ale aj zvuková kvalita. Canon EOS M50 Mark II je vybavený 3,5 mm vstupom pre mikrofón, aby ste mohli tvoriť vlogy s čistým zvukom.

Canon EOS M50 Mark II je zaujímavou voľbou pre vlogerov, blogerov, influencerov, ktorí chcú špičkovú kvalitu obrazu, smart funkcie a možnosť živého streamovanie online obecenstvu. Fotoaparát bude v predaji od konca marca 2021. Jeho koncová cena je 609 eur za samotné telo, kompletný vlogger kit je za 799 eur a prémiové balenie so všetkým podstatným pre tvorbu videa je za 999 eur. Súprava obsahuje aj dva spomenuté objektívy: 15 – 45 mm a 55 – 200 mm.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.