ShowIT – TOP IT experti, fascinujúce odborno-technické prednášky s množstvom praktických demonštrácií. Aj takto sa dá definovať ďalší ročník odbornej konferencie, ktorej sme sa zúčastnili. 

Konferencia sa konala od utorka 7.2. do štvrtka 9.2.2017 v bratislavskom hoteli Holiday Inn a ako prednášajúci sa jej zúčastnili naozaj tí najväčší odborníci vo svojom odbore. ShowIT ako aj po iné roky bola rozdelená na tri prednáškové miestnosti a jednu laboratórnu miestnosť.

Prednášky boli rôzneho druhu, cez vývoj aplikácií, operačné systémy (Windows, ale aj Linux), cloudové riešenia, bezpečnostné riešenia, až po hacking, ktorého síce veľa nebolo, ale potešil aj malý priestor, ktorý mu bol poskytnutý. V laboratórnej miestnosti mali účastníci možnosť nakonfigurovať firewall, skúsiť si zamedziť prístupom na web, či webové aplikácie, alebo podiskutovať o zariadeniach IoT. Čo znamenalo, že ak človeka nezaujala žiadna z prednášok, mohol sa pustiť do praktického skúšania noviniek. A ak človeka ani to nezaujalo, potešila možnosť posedieť si a odpočinúť si v priestoroch hotelového „bufetu“.

Samozrejme musíme spomenúť aj najosviežujúcejšiu časť, ktorú každoročne konferencia ponúka, no vždy v iných priestoroch a tou je ShowIT Party, vďaka ktorej si mali účastníci možnosť chvíľu oddýchnuť od nových informácií a troška sa odrelaxovať. Tento rok sa párty konala v stredu, v priestoroch undeadarena.com –  prvej hororovej Live Action Role Play aréne na Slovensku.
Už príjazd do starej Matadorky je vo večerných hodinách zážitkom samým o sebe a to nehovoriac o tom, že kým sa dostanete na miesto konania, musíte prekonať pomerne tmavé schodisko, ktoré umocňuje a pripravuje účastníka na to, čo ho čaká vo vnútri arény a podaktorými už len tento príchod mierne zamával. Samozrejme nechýbala možnosť sa občerstviť a nabrať sily pred úlohami, ktoré čakali na nedočkavých súťažiacich a to všetko vo veľmi efektných a ponurých priestoroch, ktoré tématicky ladili.

Na záver celej ShowIT nechýbala samozrejme tombola, plná hodnotných cien.

V prípade, že chcete vedieť viac o prednáškach, prípadne viac o akcii ShowIT, tak celý program a potrebné informácie môžete získať priamo na stránkach ShowIT.