Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Čo sú priority slovenských miest a obcí? Aké služby skutočne potrebujú obyvatelia a akú úlohu v tom zohrávajú moderné technológie? To sa všetko, ale aj mnohé ďalšie dôležité témy a otázky budú obsahom populárnej odbornej konferencie DATALAN Digitálne mesto, ktorá patrí k najväčším celoslovenským podujatiam venovaným horúcom témam samospráv a aktuálny ročník sa koná 25. septembra v Jasnej.

Hostia konferencie DATALAN Digitálne mesto sa napríklad dozvedia, ako sa dajú využiť moderné nástroje pri každodennej práci a ako pomocou nich zefektívniť fungovanie úradu. Témy konferencie budú zahŕňať otázky od praktických výziev informatizácie miest a obcí, cez infraštruktúrne nástroje až po vízie Smart Cities. „Úlohou nových technológií je zjednodušiť a spríjemniť život obyvateľov obcí a miest. Pretože práve ľudia a ich komfort pri vybavovaní si každodennej agendy by mali byť cieľom lepšej informatizácie a digitalizácie samospráv,“ uviedol Roman Jedinák, leader pre segment samospráv v spoločnosti DATALAN. 

Aj preto sa bude konferencia DATALAN Digitálne mesto venovať praktickým otázkam, ako je pokrytie celého Slovenska vysokorýchlostným internetom, využitie otvorených dát, parkovanie pre hendikepovaných občanov či novinky v oblasti Smart Home. Témou bude aj posun v elektronizácii samosprávy, vrátane zavádzania digitálneho zastupiteľstva. Konferencia je každý rok zaujímavá aj účasťou významných hostí, ktorí majú k téme informatizácie samospráv čo povedať. S prezentáciu Konkrétnych opatrení pre podporu Smart Cities na Slovensku sa tento rok zúčastní Denisa Žiláková, generálna riaditeľka Sekcie Centrálny koordinačný orgán ÚPVII, praktickú formu podpory pri implementovaní inovatívnych riešení v mestách predstaví Miriam Letašiová, generálna riaditeľka sekcie podnikateľského prostredia a inovácii MH SR, a posun v rozvoji elektronizácie slovenskej samosprávy odprezentujú aj zástupcovia branžových organizácií DEUS a ZMOS.

Spoločnosť DATALAN spolu s technologickými a odbornými partnermi, ktorými sú IBM, CISCO, HPE, EPSON, DELL, ORANGE, HP a ICE Getaway, aj tento rok pripravila skutočne bohatý program. „Pozrieme sa aj na potenciál internetu vecí v prostredí samospráv, na moderné cloudové služby i digitálnu bezpečnosť obcí aj miest. Som presvedčený, že aj vďaka tomu bude konferencia Digitálne mesto i v tomto roku nabitá inšpiráciami a podnetnými nápadmi,“ dodal Roman Jedinák. Aj vďaka tomu účasť na konferencii k dnešnému dňu potvrdila už viac než stovka hostí zo všetkých kútov Slovenska.

Viac informácií o programe nájdete na www.datalandigitalnemesto.sk

Značky: