Podľa Apple je cieľom mobilnej a webovej aplikácie ponúknuť ľuďom v USA jednoduchý spôsob, ako získať dôveryhodné informácie a pokyny v súvislosti s COVID-19.

Apple predstavil web COVID-19 a tiež mobilnú aplikáciu s nástrojom, ktorý má pomôcč určiť ako postupovať v prípade choroby COVID-19. Doslova uvidela, že chce takto „uľahčiť ľuďom v celej krajine získať dôveryhodné informácie a poskytnúť usmernenia v čase, keď USA pociťujú veľké bremeno COVID-19“.

Základné otázky v Apple aplikácii

Základné otázky v Apple aplikácii COVID-19

Webová aj mobilná aplikácia boli vyvinuté v spolupráci s centrami na kontrolu a prevenciu chorôb, s pracovnou skupinou pre koronavírusy Bieleho domu a Federálnou agentúrou na riadenie mimoriadnych udalostí.

Aplikácia COVID-19 a webová stránka obsahujú skríningový nástroj, ktorý podľa odpovedí na množstvo otázok vyhľadá osoby, ktoré sú potenciálne ohrozené. Otázky sa týkajú rizikových faktorov, nedávnej návštevy zahraničia a symptómov, ktoré používateľ pociťuje. Na základe odpovedí dostanete odporúčania o ďalších krokoch, vrátane „usmernenia týkajúceho vylúčenia zo spoločnosti a samoizolácie„. Rovnako dostanete odpoveď na to, či si máte dať urobiť test na prítomnosť koronavírusu v tele a obrátiť na poskytovateľa zdravotnej starostlivosti.

COVID-19 existuje ako webová a mobilná aplikácia

COVID-19 existuje ako webová a mobilná aplikácia

Apple samozrejme uviedol, že skríningový nástroj nenahrádza pokyny od lekárov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti ani pokyny od štátnych a miestnych zdravotníckych orgánov. Len pripomeňme, že v USA je najviac postihnutým štátom New York a celkový počet nakazených presiahol 110 000. USA sú aktuálne svetovým ohniskom nákazy a situáciu komplikuje aj komplikovaný systém zdravotného zabezpečenia.

Zdroj: cnet.com

Foto na titulke: © George Maschalidis – www.instagram.com/giwrgosmasx

Viac k téme koronavírus v USA

Citlivá téma aj v USA: Lokalizácia ľudí cez mobilné telefóny

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.