K štýlovému telefónu treba štýlový obal. Alebo nie? Nájdu sa používatelia, ktorí preferujú nosenie zariadení bez akýchkoľvek doplnkov, ale aj takí, ktorí bez ochranného obalu nevyjdú z domu. A dobre robia, uchránia si svoj telefón. Do redakcie nám prišlo viacero obalov na test. Ich spoločnou črtou je koža a iPhone.

Luxusná peňaženka s obalom

V redakcii sme testovali všemožné ochranné obaly pre smartfóny a boli sme presvedčení, že nás už nemá čo prekvapiť. A potom prišla na recenziu peňaženka od spoločnosti Danny P., ktorá zaujala luxusným balením a kvalitou spracovania. Samotné balenie produktu pôsobí ako listová zásielka z New Yorku, unikátnosť zvyšuje previazaná pečať. Prvý dojem je výborný.

DannyP-6_vyd2016_2_nowat

DANNY P. – cena 115 €

Čo sa samotného produktu týka, Leather Wallet with iPhone 6 Case, je atypický ochranný obal. Ako už názov napovedá, ide o koženú peňaženku, ktorá obsahuje priestor aj pre telefón. Peňaženka je navrhnutá tak, aby ste v nej telefón nosili a chránili ho. To však v praxi znamená, že si iPhone budete vyťahovať z obalu vždy, keď vám niekto zavolá alebo ho potrebujete používať. Samozrejme, ak máte Bluetooth handsfree sadu, hovor prijmete aj pomocou nej.

Leather Wallet with iPhone 6 Case však nie je ten typ ochranného obalu, ktorý sa síce zatvára ako kniha, ale máte prístup k displeju. Nie, v tomto prípade je to klasická peňaženka, pričom jedna priehradka je určená pre účel nosenia telefónu. S trochou šikovnosti sa však naučíte, ako vyťahovať a vkladať telefón do peňaženky aj bez potreby jej otvárania.

Peňaženka takisto obsahuje priestor pre päticu kariet a samostatnú priehradku pre bankovky. Mince si v nej neuložíte, čo v Amerike nevadí, ale na Slovensku by sme privítali priestor pre odkladanie 1 a 2-eurových mincí.

Celkové spracovanie chválime, peňaženka je ručne vyrobená z kvalitnej talianskej kože. Ide o špičkový produkt, ktorý dodá iPhonu punc elegancie. Je logické, že k prémiovému telefónu takýto prémiový kožený obal s peňaženkou dobre pasuje, vyššia cena preto nie je prekvapením. Kvalita spracovania je však zodpovedajúca.

 

Obaly dbramante1928 na viacero spôsobov

Značka dbramante1928 pochádza z Dánska a svoje produkty vyrába z indickej kože. V portfóliu má rôzne obaly na telefóny, tablety, notebooky, ale aj klasické kabelky. My sme mali k dispozícii na test obaly pre iPhone 6 / 6s (štandardnú aj Plus verziu), výrobca ponúka príslušenstvo aj pre telefóny Samsung.

BILLUND - cena: 24,90 €

BILLUND – cena: 24,90 €, kúpite tu

Cena je v prípade tohto príslušenstva pomerne štandardná, v rozmedzí 25 až 50 eur v závislosti od typu obalu. Najlacnejší je polykarbonátový obal Billund, ktorý chráni boky a chrbát telefónu. Hoci je vyrobený z plastu, na zadnej strane má kožený povrch. Vyzerá to pekne a niekomu to môže viac vyhovovať aj z hľadiska držania telefónu v ruke, koža je príjemná na dotyk. Obal je dostupný v troch farebných prevedeniach, v čiernej, tmavošedej a hnedej.

LYNGE - cena: 49,90 €

LYNGE – cena: 49,90 €, kúpite tu

Náročnejším používateľom je určený obal Lynge. Ten sme si počas testovania obľúbili najviac. Obal ponúka kompletnú ochranu telefónu, priestor pre tri karty a malú priehradku, kam si prípadne môžete odložiť zopár bankoviek. Súčasťou je polykarbonátová časť, ktorá je so zvyškom obalu spojená magnetom. To znamená, že v prípade potreby môžete nosiť telefón iba v polykarbonátovom obale s koženým chrbtom, rovnako ako v prípade modelu Billund. Alebo si iPhone zoberiete v kompletnom koženom obale aj s platobnými kartami a občianskym preukazom. Lynge je dostupný v rovnakých troch farbách ako Billund a na tomto obale oceňujeme jeho univerzálnosť.

COPENHAGEN - cena: 33,90 €

COPENHAGEN – cena: 33,90 € – kúpite tu

Posledným z trojice modelov, ktoré sme mohli vyskúšať, je Copenhagen. Aj v tomto prípade ide o kožený obal, ktorý chráni celé telo, vrátane displeja. Na rozdiel od modelu Lynge však nie je možné oddeliť polykarbonátovú časť od zvyšku obalu. Spoločnou vlastnosťou oboch modelov je priestor pre 3 karty a malá priehradka pre hotovosť. Dodajme, že ani jeden z obalov nemá funkciu magnetického vypnutia/zapnutia displeja, keď obal zatvoríte. Táto funkcia nám však nechýbala a doteraz sme sa s ňou v segmente kožených obalov nestretli. Obal Copenhagen však umožňuje aj funkciu stojana, rovnako tak aj Lynge.

Produkty do testu zapožičala spoločnosť WESTech. Kompletnú ponuku dbramante1928 nájdete tu>>

 

Verdikt

Peňaženka od spoločnosti Danny P. má výbornú kvalitu kože, ktoré je v segmente obalov takmer bezkonkurenčná. Zodpovedá tomu aj cena. Obaly dbramante1928 nemajú natoľko luxusnú kožu, avšak sú veľmi dobre použiteľné. Cena je primeraná a počas testovania sme nemali problém s tým, že by bola koža nedostatočne kvalitná alebo sa trhala. S celkovou kvalitou sme boli spokojní aj v prípade

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit