Značku KTM, ktorá sa už dlhšie obdobie angažuje aj v segmente elektrických bicyklov predstavovať netreba, no aktuálnu novinku z dielne rakúskej spoločnosti jednoznačne áno!

KTM Macina Revelator SX Prime je cestný e-bicykel vyskladaný zo špičkových komponentov, čoho výsledkom je unikáty stroj s plnou výbavou a extra nízkou hmotnosťou – iba 13,3 kilogramu (bez pedálov). Novinka ponúka okrem kompletne karbónového rámu aj extra ľahký a výkonný motor Bosch série Performance Line SX, ktorý dopuje 400-watthodinová batéria Bosch CompactTube s možnosťou rozšírenia o Bosch PowerMore 250 Range Extender.

KTM Macina Revelator SX Prime
KTM Macina Revelator SX Prime

Novinka pre rok 2024 ponúka aj špeciálnu „prevodovku“ Shimano 105 Di2 R7150-12 so širokým rozsahom prevodových pomerov kvôli lepšiemu výkonu a rovnako tak aj veľmi presné a ľahké radenie.

Samozrejmosťou je aj ovládač Bosch Mini Remote Dropbar, s ktorým je možné jednoducho regulovať stupne asistencie a rovnako tak poskytuje rýchly prístup k nastaveniam v rámci napájania. Okrem toho je možnosť prepojiť tento bicykel aj s aplikáciou Bosch eBike Flow, kde nájdete podrobné informácie a nastavenia celého systému. Chýbať nesmú ani kvalitné hydraulické brzdy Shimano 105 R7170 a dokonca je prítomná aj špeciálna odpružená vidlica – Revelator Premium Carbon F15, vďaka ktorej bude každá jazda o niečo pohodlnejšia.

A čo cena? Lacné to nebude, no od takto vybaveného bicykla to ani nikto neočakáva, a preto si musí každý záujemca pripraviť viac ako sedemtisíc eur, presnejšie 7899 eur.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE