Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hra o sebaobrane, optimalizácia spotreby energie či zážitková prvá pomoc.

Aj týmto kreatívnym inováciam zlepšujúcim mestské prostredie sa venuje 8 tímov v akceleračnom programe Challenger Urban:Creative. Po intenzívnych 2 mesiacoch sú tímy pripravené prezentovať svoj startup a svoj pokrok na verejnom Demo Day, ktorý sa uskutoční 29. júna v Košiciach, v Kasárňach / Kulturparku o 18:00 hod. Porota vyberie víťaza finančnej ceny 10.000 EUR a publikum ocení svojho favorita balíkom služieb.

Intenzívny akceleračný program Challenger Urban:Creative sa realizuje vďaka projektu Košice 2.0. Je určený tímom a mladým firmám, ktoré rozvíjajú inovatívny produkt alebo službu a prispievajú k rozvoju mesta Košice. Dáva im príležitosť rásť a poskytuje možnosť nadviazať spoluprácu s mestom a budúcimi zákazníkmi. Po výberovom bootcampe, mentoringu a šprintoch do finále postúpilo 8 tímov. Porota vyberie na základe kritérii dopadu na kvalitu života v meste, inovatívnosti, realizovateľnosti a pokroku v programe najlepší startup, ktorý získa titul Acceleration Progress Award a finančnú odmenu vo výške 10.000 EUR.

O víťazovi rozhodne odborná porota v zložení: Marcel Gibóda, viceprimátor mesta Košice, Mária Virčíková, CEO a spoluzakladateľka Matsuko a Michal Nešpor, partner v Crowdberry.

Hlavnou rečníčkou podujatia bude Milota Sidorová, krajinná architektka, facilitátorka, plánovačka, analytička a riaditeľka Kancelárie participatívneho plánovania Metropolitného Inštitútu Bratislavy. Milota prepája a metodicky hľadá priesečníky spoločných  záujmov  medzi rôznorodými aktérmi tak, aby sa tvorili spravodlivejšie, transparentnejšie a menej konfliktné mestá. Vo svojom príspevku sa bude venovať téme participácie občanov v zlepšovaní kvality života v meste.

Zdroj: Creative Industry Košice

8 tímov = 8 riešení pre Košice

O víťazstvo v prvom ročníku programu Challenger Urban:Creative zabojuje celkovo 8 tímov.

Víziu vytvoriť miesto na internete, ktoré prinesie ľuďom informácie o všetkých dostupných miestach na organizáciu podujatí v meste Košice prináša Eventovo.sk.

Tím eZelené mesto prichádza s revolúciou v znižovaní uhlíkovej stopy pomocou platformy s otvorenými energetickými dátami, a snaží sa tak z Košíc urobiť smart mesto.

Vytvorenie silnej značky herného podujatia GAMEFAIR, ktoré prinesie výhody pre kraj, mesto či firmy, je cieľom tímu 21Games.

Nápad zdieľaného parkovania využitím umelej inteligencie v podobe aplikácie IPark predstaví tím SmartCity Group.

Počítačová hra Meno.Mesto.Zviera.bež! sa venuje problematike sebaobrany vo verejnom priestore.

Projekt RescueRoom mení teoretický kurz prvej pomoci na praktickú skúsenosť, čím pomáha vytvoriť bezpečnejšie prostredie v meste.

Inovatívny spôsob v oblasti sprostredkovania zdravotnej a sociálnej starostlivosti rozvíja Social World.

Platforma Wellnesso spája najlepšie salóny krásy, wellness centrá a športoviská so zákazníkmi.

Svojho favorita si bude voliť aj publikum. Ten bude odmenený balíkom služieb od partnerov programu.

Demo Days sa uskutoční 29. júna 2021 v priestoroch Kasární / Kulturparku v Košiciach od 18.00 hod.

Kapacita sály je obmedzená v súlade s platnými protipandemickými opatreniami a na podujatie je preto potrebné registrovať sa tu.

Viac informácií na www.kosice2.sk

Značky: