Výsledok vás pravdepodobne neprekvapí.

Apple patrí medzi najväčších a najúspešnejších výrobcov hardvéru na svete. Avšak aj on, podobne ako ostatní výrobcovia, musí riešiť problém s klesajúcimi predajmi zariadení. Dôvody sú zrejmé – technologický pokrok sa spomaľuje a používatelia majú menej dôvodov na to, aby menili svoje zariadenie každý rok či dva. Ich životný cyklus sa tak predlžuje.

Apple sa snaží nahradiť príjmy z predaja hardvéru ziskami z poskytovania služieb. V tomto smere má silné postavenie, ktorému dokáže konkurovať prakticky iba Google. Apple ponúka cloudové úložisko s extra funkciami, iCloud+, a takisto aj platené multimediálne služby, ako je Apple Music, Apple TV+, Apple News a ďalšie.

Analytická spoločnosť CIRP nedávno zisťovala, ktorá z platených služieb od Applu je najobľúbenejšia a koľko percent používateľov Apple zariadení si za tieto služby platí. Bohužiaľ, prezentované údaje sa týkajú iba Severnej Ameriky a neobsahujú informácie z Európy, kde by mohla byť situácia čiastočne odlišná.

Predpokladám však, že najpopulárnejšia platená Apple služba je rovnaká vo všetkých regiónoch sveta. Je to iCloud+, čo pravdepodobne nikoho neprekvapí. Apple ponúka 5 GB bezplatného cloudového priestoru a za poplatok 0,99 eura mesačne si môžete tento limit zvýšiť na 50 GB. Zároveň získate aj ďalšie extra funkcie.

Prieskum spoločnosti CIRP neobsahuje detailné informácie o tom, koľko percent používateľov si platí za akú veľkosť, avšak za iCloud platia takmer 2/3 amerických používateľov (64 %). Druhou najobľúbenejšou službou je Apple Music (42 %). Nasledujú Apple Podcasty (37 %) a Apple TV+ (32 %).

Ktorá Apple služba je najobľúbenejšia?Zdroj: CIRP
Ktorá Apple služba je najobľúbenejšia?

Zdroj: cirp

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit